Home / Ličnosti / Erdoan: NATO treba da zauzme jasan stav

Erdoan: NATO treba da zauzme jasan stav

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izrazio je očekivanje da bi NATO na današnjem sastanku trebalo da zauzme jasan i odlučniji stav po pitanju sukoba u Ukrajini.

“Dakle, to ne bi trebalo da se pretvori u običan skup s kojeg će se poslati poruke zabrinutosti. NATO je trebalo da preduzme odlučniji korak”, rekao je Erdogan, prenosi Anadolija.

On je istakao da po pitanju Ukrajine, u ovom trenutku, Evropska unija, kao i svi zapadni faktori nisu zauzeli ozbiljan i odlučan stav.

“Svi oni daju mnogo savjeta Ukrajini. Naravno, ovim savjetima je nemoguće nešto postići. Kada pogledamo sve ovo, vidimo da nema konkretnih koraka.

Na današnjem samitu NATO razgovaraćemo o tome koji se koraci preduzimaju ili ćemo preduzeti po ovom pitanju. Zapad, koji je već uputio mnogo savjeta na ovu temu, nastavlja sa savjetima. Nadam se da će na današnjem samitu NATO biti zauzet odlučniji stav jer su, kao što znate, skoro sve zemlje članice EU i članice NATO”, istakao je on.

Erdoan je ponovio riječi predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

“Kada se ne iznese stav i ne pokaže odlučnost, naravno, kako je to rekao ukrajinski predsjednik Zelenski, ‘daju nam samo savjete, a ne pružaju nikakvu podršku’, time se zauzima stav koji ne održava prijateljstvo ili solidarnost”, poručio je turski predsjednik./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)