Home / Vijesti / Svijet / Rusija traži da SAD povuku sve trupe iz centralne i istočne Evrope

Rusija traži da SAD povuku sve trupe iz centralne i istočne Evrope

Moskva će morati da reaguje, uključujući i vojno-tehničkim mjerama, zbog nespremnosti Vašingtona da pregovara o garancijama o bezbjednosti, navodi se u pisanoj reakciji na odgovor SAD o bezbednosnim garancijama, koju je danas objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U nedostatku spremnosti američke strane da temeljno pregovara o pravno obavezujućim garancijama naše bezbjednosti od strane SAD i njenih saveznika, Rusija će morati da reaguje, uključujući sprovođenjem mjera vojno-tehničke prirode”, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenio je Rojters.

Rusija insistira i na povlačenju svih američkih snaga iz centralne i istočne Evrope, navodi se u odgovoru Moskve na bezbjednosne prijedloge Vašingtona, prenijela je agencija RIA.

Rusija je poručila SAD da preduslovi za deeskalaciju ukrajinske krize uključuju zaustavljanje isporuke oružja Ukrajini, uklanjanje oružja koje je već isporučeno i poštovanje mirovnog procesa iz Minska od strane Ukrajine.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je saopštenje nakon što je predalo odgovor Moskve na bezbjednosne prijedloge Vašingtona./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)