Home / Vijesti / BiH / Za krst, za krst: Dodikove prijetnje oružjem i novim “crvenim beretkama”

Za krst, za krst: Dodikove prijetnje oružjem i novim “crvenim beretkama”

Za slavu, za slavu Obilića. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Banja Luko naša diko…Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Stasala je naša dika, nova Srpska Republika…Za krst, za krst…

Crvene beretke

Prijeteći je danas urlalo na ulicama Banje Luke desetine i stotine pripadnika SAJ-a, specijalne jedinice MUP-a RS, mladića naoružanih, obučenih u uniforme, sa crvenim beretkama. Istim onim crvenim beretkama koje su nosili zloglasni “Škorpioni” iz Srbije što su jula 1995. godine po bosanskim poljima ubijali vezane i nenaoružane bosanske dječake i muškarce iz Srebrenice.

“Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti…”.

Pjevali su zloglasni “Škorpioni” – i ubijali.

Nasljednici tih fašista iz devedesetih pjevali su danas tokom defilea na obilježavanju neustavnog dana RS-a, praćeni toplim osmijehom srpskog vožda Milorada Dodika, podržani zločincem Radovanom Karadžićem koji se javio iz zatvora, ali i vrhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) – čiji sveštenici su koliko jučer posvećivali oružje, a i danas sjede u prvim redovima onih koji zlokobno prijete ratom.

Za slavu, za slavu Obilića. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Banja Luko naša diko…Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Stasla je naša dika, nova Srpska Republika…Za krst, za krst…

Nije to nikakva poruka u slavu svoje etničke zajednice i(li) bh. entiteta u sastavu Bosne i Hercegovine, već ratni i prijeteći poklič Dodika koji želi da šalje tuđu djecu da ginu “za krst” i njegovo carstvo – ovozemaljsko.

“Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, povikao je Dodik, koji je za državne medije u Beogradu potvrdio da “RS vidi kao nezavisnu državu, u budućoj federaciji sa Srbijom”.

A to želi i ne namjerava ostvariti oružjem koje je danas izveo na ulice!

Otkrili se “prijatelji”

Kada je početkom novembra prošle godine Dodik otvoreno zaprijetio oružanim sukobima, da će opkoliti kasarne Oružanih snaga i pozvati “prijatelje” da ih brane ako NATO intervenira zbog takvog nasilja, bilo je mnogih kako iz međunarodne zajednice, tako i onih “demokrata” koji su nezavisne novinare i intelektualce u BiH optuživali da huškaju na rat!?

Iako Dodik tada nije otkrio na koje to prijatelje misli, oni su to potvrdili sami. U prvim redovima danas su bili najviši predstavnici Srbije i ‘srpskog sveta’, te ambasadori Rusije i Kine.

Dok očekujemo reakciju bh. diplomatije koja mora da digne glas protiv ovakvog ponižavanja države Bosne i Hercegovine, mi se pitamo zašto su “prijatelji” BiH naivno vjerovali, i vjeruju, da je ovo što danas gledamo samo još jedan Dodikov politički igrokaza za naredne izbore!?

Neofašizam je tu

Je li naivno vjrovati da će neke sankcije zaustaviti ovaj zao duh kojeg je Dodik pustio iz boce, ona isti duh za kojim su išli Milošević, Karadžić, Mladić, Krajišnik, Koljević, Plavšić…

Ne gospodo, i vi, kao i mi, znate vrlo dobro šta je Dodik Milorad danas poručio i kuda to vodi.

O vašoj, kao njegovoj ulozi sudit će historija… No, građani Bosne i Hercegovine od toga koristi nemaju. Oni moraju spoznati da se danas, kao i onda, možemo pouzdati samo u sebe.

Ako ne žele da neki Dodikov “škorpion” sutra njih ili njihovu djecu pred strijelanje pita: “Šta se treseš?”. Kao one jadnike sa Godinjskih bara. Naivnost ne smijemo više plaćati životima. Jer, neofašizam je tu!

(Radiosarajevo.ba/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

CRNE SLUTNJE ZA BIH IZ ŠVAJCARSKE RUSIJA PLANIRA OTVORITI NOVO ŽARIŠTE

Kao i Dodika, Čovića podržava Moskva, a pomaže mu Zoran Milanović. Vladimiru Putinu u interesu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)