Home / Vijesti / BiH / Banjaluka prva u BiH uvodi PVC kartice za parking

Banjaluka prva u BiH uvodi PVC kartice za parking

Grad Banjaluka od januara 2022., prvi u BiH, uvodi PVC pretplatničke parking karte, dok karte za parkiranje po satu, kao i dnevne karte ostaju nepromijenjene.

“PVC karte uvode kako bi olakšali građanima način plaćanja parkinga”, ističu iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodaju da će Banjalučanima, koji koriste mjesečne, godišnje ili povlaštene kartice, u sklopu pametnog rješenja Go Parking od 1. januara 2022., biti omogućeno korištenje PVC karata za plaćanje parking mjesta, a benefiti će biti višestruki i za građane i za grad.

Građani alikaciju mogu besplatno preuzeti putem Google Play prodavnice.

“Uvođenje PVC karata, koje će zamijeniti papirne potvrde o plaćanju parking mjesta, još je jedan od načina da se građanima olakša plaćanje parkinga, ali i da se obezbijedi zdravija i čistija okolina i povećaju ekološki standardi”, navode iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodaju da će zahvaljujući QR – kodu na novim karticama, biti moguće izvršiti bržu pretragu korisnika u sistemu, a ovaj sistem ponudiće i jednostavniji način za produženje parking karte, te evidenciju korisnika pretplatnih, povlaštenih, godišnjih i drugih parking karata.

“Takođe, korisnik ove karte neće više morati istaknuti parking kartu na vidno mjesto u automobilu, jer će informaciju o validnosti kupljene PVC parking karte, kontrolor dobiti iz sistema skeniranjem registarskih oznaka vozila”, pojašnjavaju iz Gradske uprave.

S obzirom na to da su PVC karte otpornije i imaju duži vijek trajanja, kako navode iz Gradske uprave, biće moguće produžiti kartu bez potrebe ponovnog štampanja, a obavještenja o isteku parking karte kao i druge korisne informacije, korisnici će dobijati od administratora sistema, odnosno Parking službe grada Banjaluka, putem e-maila ili notifikacije u korisničkoj aplikaciji./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)