Home / Vijesti / BiH / DODIK NEMA BEZREZERVNU PODRŠKU IZ SRBIJE, PRIJETNJE SANKCIJAMA SU UBLAŽILE STAVOVE VUČIĆA

DODIK NEMA BEZREZERVNU PODRŠKU IZ SRBIJE, PRIJETNJE SANKCIJAMA SU UBLAŽILE STAVOVE VUČIĆA

Ja možda nisam saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću govoriti u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod”, kazao je jučer predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Iako se Vučić rezolutno usprotivio uvođenju sankcija Republici Srpskoj, primjetno je Vučićevo naglašavanje da nije u svemu saglasan sa Dodikom, ali da o tome ne želi govoriti u javnosti.

Vučićev stav o sankcijama odavno je poznat, ali ono što nije poznato je njegov stav o Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koji udaraju na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

Među tim zaključcima je i formiranje Vojske Republike Srpske. Realizacija tih, a posebno tog zaključka sigurno bi dovela do eskalacije sukoba koji za sada nisu oružani, mada i takvi nisu isključeni. Činjenica da predsjednik Srbije nije podržao te zaključke kao ni formiranje VRS, te da ističe kako u svemu nije saglasan sa Dodikom, najviše bi trebala zabrinuti Dodika i ekipu okupljenu oko njega.

Agencija Patria piše da niko u BiH „nema pravo gajiti iluzije o snajperisti sa Jevrejskog groblja, Aleksandru Vučiću, te iluzije o njegovim namjerama spram BiH i njenih građana“, ali se, kako se navodi, svakako postavlja jedno opravdano pitanje. „Ima li Vučić, nakon što je odlaskom Angele Merkel, prestao biti miljenik njemačke politike, te nakon što mu je s glave konačno pala kruna lažnog mirotvorca, hrabrosti da otvoreno podrži formiranje genocidne Vojske Republike Srpske“. Po svoj prilici, zaključuje se, „Vučić tu hrabrost nema“.

SB/PD.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)