Home / Vijesti / BiH / Aerodrom u Bihaću dobio od FBiH još 5 miliona

Aerodrom u Bihaću dobio od FBiH još 5 miliona

Vlada FBiH je donijela Odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava kapitalnog transfera Kapitalni transferi javnim poduzećima – Unapređenje avio prometa FBiH – JP Aerodrom Bihać utvrđenog budžetom za 2021. godinu Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH u iznosu od 5.000.000 KM.

Ova sredstva, kako je poručeno iz Vlade FBiH, bit će utrošena za nastavak otkupa eksproprijacije zemljišta.

“Federalno ministarstvo prometa i komunikacija zaduženo je da vrši kontinuiran nadzor o utrošku sredstava, te da s JP Aerodrom Bihać d.o.o. Bihać potpiše ugovor kojim će se urediti način prijenosa sredstava i izvještavanje o utrošenim sredstvima. JP Aerodrom Bihać je dužan o utrošku sredstava kvartalno izvještavati ovo federalno ministarstvo. Nakon utroška sredstava, a najkasnije do 28.2.2022. godine, JP Aerodrom Bihać je dužan sačiniti ukupni izvještaj o utrošenim sredstvima transfera i dostaviti ga Ministarstvu zajedno sa odlukom Nadzornog odbora o njegovom usvajanju”, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Za provođenje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo finansija i JP Aerodrom Bihać d.o.o, svako u okviru svoje nadležnosti.

Cenzura.ba | klix.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)