Home / Vijesti / Svijet / Nesreća u Bugarskoj najgora u zadnjih deset godina,u nesreći stradala i osmočlana porodica

Nesreća u Bugarskoj najgora u zadnjih deset godina,u nesreći stradala i osmočlana porodica

Autobuska nesreća u kojoj je poginulo najmanje 45 ljudi kada se autobus zapalio u noći na utorak u Bugarskoj najgora je u Evropi u zadnjih deset godina.

 

Među stradalim putnicima u izgorjelom autobusu bila je i osmočlana porodica, sa dva blizanca od četiri godine, kao i poznata porodica iz Skoplja koja godinama u tom gradu ima ćevabdžinicu.

U turističkoj agenciji “Besa” to su potvrdili za RTS.

Prema njihovim informacijama, stradala su i oba vozača i vodič putovanja.

Svjedoci otkrivaju nove detalje stravične nesreće u kojoj je stradalo najmanje 46 osoba, pa tako bugarski portal 24 časa prenosi da je nesrećna žena poginula ispred srednjih vrata autobusa dok je pokušavala da iz njega izvede svoje dvoje djece, najverovatnije blizance.

Takođe se navodi sa inspektori provjeravaju da li je u autobusu dodatno gorivo, jer je dizel jako eksplodirao, a autobus je išao na ovo gorivo.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je “grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost” vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posljedica varničenja u kontaktu vozila s ogradom, prenijeli su lokalni mediji.

Autobus je sinoć oko devet sati prešao granicu na prelazu Kapetan Andrejevo.

Bugarski mediji javljaju da se nesreća dogodila noćas oko tri sata na autoputu Sofija – Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Najmanje 46 osoba, većinom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je u nesreći. Među žrtvama su i djeca.

Sedmoro preživjelih je prevezeno u bolnicu zbog opekotina. Povrijeđen je i državljanin Srbije iz Preševa, a što je potvrdio premijer Sjeverne Makedonije, nakon prvobitne izjave da je poginuo i jedan državljanon Srbije./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Danska premijerka pretučena u Kopenhagenu

Danska premijerka Mette Frederiksen napadnuta je na ulici u starom dijelu Kopenhagena, izvijestila je danska …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)