Home / Vijesti / BiH / NEPRIJATELJSKI ČIN -DODIKOV AMBASADOR U SAD BOJAN VUJIĆ NE ŽELI ZAMJENITI POCIJEPANU ZASTAVU NA AMBASADI

NEPRIJATELJSKI ČIN -DODIKOV AMBASADOR U SAD BOJAN VUJIĆ NE ŽELI ZAMJENITI POCIJEPANU ZASTAVU NA AMBASADI

Hadrović je posebne kritike uputio na račun ambasadora BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, Bojana Vujića

Adnan Hadrović, bivši bh. diplomata i otpravnik poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Wasingtonu, te aktuelni savjetnik za globalnu sigurnost na Institutu za razvojni impakt u Washingtonu i predsjedavajući Borda direktora Savjetodavnog vijeća BiH, upozorio je na sraman odnos Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu prema državnoj zastavi.

Hadrović je posebne kritike uputio na račun ambasadora BiH u Sjedinjenim Američkim Državama, Bojana Vujića, prenosi Radiosarajevo.ba.

Na veliku žalost mnogobrojnih Amerikanaca bh. porijekla ambasador Vujić se oglušio na njihove apele, molbe i zahtjeve da se konačno zamijeni poderana zastava države BiH, te je ista takva, nažalost, i dalje izvješena na jarbolu Ambasade BIH u Washingonu. Oglušio se na apele i molbe upravo onih zbog kojih je pored ostalih diplomatskih obligacija tu. Onih koji bh. državnoj administraciji, pa i njemu samom kroz plaćanje poreza, konzularnih taksi i dr. objezbjeđuju platu. Sramotno nepoštovanje njih samih, kao i države koju predstavlja ambasador Vujić u USA”, naveo je Hadrović.

Inače, na ovaj problem je ukazano još u julu ove godine, ali, kako je potvrđeno, još uvijek nije riješen.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)