Home / Vijesti / Svijet / OD DANAS SE U NJEMAČKOJ PLAĆAJU TESTOVI NA KORONU

OD DANAS SE U NJEMAČKOJ PLAĆAJU TESTOVI NA KORONU

Od ponedjeljka, 11. listopada, brzi testovi na koronu bit će besplatni samo za malu skupinu ljudi u Njemačkoj.

Točnije, brzi testovi na antigene ostaju općenito besplatni za osobe koje se ne mogu cijepiti, uključujući djecu mlađu od 12 godina. Na primjer, djeca u dobi od 12 do 17 godina i trudnice mogu obaviti barem jedan besplatni test tjedno do 31. prosinca ove godine.

Prema propisu, djeca koja još nisu navršila dvanaest godina ili su tek navršila dvanaest u posljednja tri mjeseca prije testa općenito se mogu nastaviti testirati besplatno. Ostaju besplatni testovi, između ostalog, za ljude kojima je potreban test da bi prekinuli karantenu.

Pravilnik Saveznog ministarstva zdravstva izričito se odnosi samo na građane koji ne pokazuju nikakve simptome infekcije Sars-CoV-2. Ako postoje znakovi bolesti Covid, test je dio medicinske njege.

Kancelarka Angela Merkel (CDU) i premijer njemačkih saveznih zemalja dogovorili su se u kolovozu da bi ponuda, koju od ožujka financira savezna vlada, trebala završiti za sve bez simptoma korone. Budući da su besplatna cijepljenja moguća za sve, porezni obveznici više ne moraju plaćati troškove testiranja.

Da biste se nastavili besplatno testirati , testnom centru morate predočiti osobnu iskaznicu s fotografijom – u slučaju djece također se mora dokazati dob. Dodatni dokazi, poput liječničke potvrde, potrebni su ako se ne možete cijepiti iz zdravstvenih razloga a prema naputku ministarstva zdravstva , dijagnoza se ne mora postavljati. Međutim, potvrda mora sadržavati ime, adresu i datum rođenja, kao i podatke o izdavatelju potvrde. Trudnička knjižica može se koristiti za dokazivanje trudnoće.

Potvrda o rezultatu testa bit će izdana kao i do sada.

I koliko bi testovi na koronu trebali koštati u budućnosti?

Prema Ministarstvu za socijalna pitanja, pojedinačni centri za testiranje sami će od 11. listopada odrediti buduće troškove brzog testa na antigen i PCR te stoga cijene testova mogu varirati.

Novi tržišni uvjeti tek trebaju pokazati koliko će skupi biti testovi. U posljednje vrijeme ponuda i potražnja su se smanjile zbog sve većeg broja cjepljenih osoba.

Općenito, treba izračunati troškove materijala, odvojenih prostorija i osoblja. Do sada je pružateljima za svaki brzi test bilo plaćeno 11,50 eura, a za preciznije PCR testove oko 43 eura. Međutim,testovi su često skuplji kada ih građani sami plaćaju.

Savezna vlada istaknula je da se zaposlenici u tvrtkama mogu besplatno testirati.

Fenix-magazin/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

NJEMAČKI LIST PIŠE -Mladićev grafit pokazuje da njegove ideje u Srbiji cvjetaju uz podršku vlasti

Svjetonazor koji simbolizuje Mladić u Srbiji i dalje ima pristalica”, piše list Grafit osuđenog ratnog …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)