Home / Vijesti / BiH / DODIK DOBIO OŠTAR ODGOVOR I OD SRPSKE DIJASPORE

DODIK DOBIO OŠTAR ODGOVOR I OD SRPSKE DIJASPORE

Jovo Biga je morao napustiti Bosansku Dubicu zbog silne politizacije u obrazovanju. Otišao je u Švedsku gdje danas živi i radi

Nakon brojnih uvreda koje je predsjednik SNSD Milorad Dodik tokom partijskog skupa na Kozari iznio na račun građana RS koji žive i rade u inostranstvu, stižu brojne reakcije. Srbi iz dijaspore ne prestaju da pišu Dodiku, kivni na njegove uvrede, prenosi BN televizija.

Milorade, ima ih koji rade “teške poslove”, ali ima i doktora, profesora, učitelja, uspješnih poslovnih ljudi… Svima je zajedničko to da žive normalno zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne partijskoj knjižici i nisu građani drugog reda ako nemaju istu. Sve suprotno od onoga što si TI napravio u Republici Srpskoj.

Prenosimo otvoreno pismo Srbina iz Bosanske Dubice, diplomiranog pedagoga Jove Biga, koji je ostavio radno mjesto u prosvjeti jer, kako kaže, nije mogao da se pomiri sa silnom politizacijom u obrazovanju i otisnuo se u Švedsku gdje danas živi i radi.

Prije nekoliko dana na Kozari je održan stranački skup SNSD-a koji je obilovao licemjerjem i neistinama. Ništa novo, s obzirom da su to glavne karakteristike te interesne organizacije i njenog Velikog vođe, i samim tim pomenuti skup ne zaslužuje da se uopšte komentariše. Obični vašar koji je poslužio da se zadovolji taština Gospodara i napravi predstava za mase ograničenog mentalnog sklopa.

Nažalost, a i na sramotu, taj vašar je napravljen na Mrakovici, mjestu koje je simbol stradanja našeg naroda kako u Drugom svjetskom ratu tako i uopšte. Pravi pravcati vašar, sa sve muzikom, roštiljem, pivom i selfijima razularene mase. I to sve na svetoj zemlji, na kostima naših predaka, koji su svoje živote dali da bi mi tu opstali i živjeli normalno. I preko svega toga se prešlo i vrlo brzo će se zaboraviti.

Međutim, ono preko čega se ne može i ne smije preći su nove podjele koje su izrečene od strane tog istog Vođe, te zdušno podržane od strane mase sljedbenika i poslušnika. Navikli smo na podjele na “prave Srbe”, odnosno članove SNSD-a i “izdajnike”, tj. one koji ne podržavaju jednoumlje i katastrofalnu politiku koja nas vodi u propast.

Sada je Milorad Dodik razdijelio srpski korpus prema “novom kriterijumu”, a to je na one koji su ostali i one koji su otišli u inostranstvo. Vokabularom svojstvenim njemu, grubo je izvrijeđao veliki dio našeg naroda, a čiji je jedini grijeh to što je napustio rodnu grudu u potrazi za boljim životom. Većina tih ljudi odlučila se na takav korak zato što su On i oni slični njemu opljačkali zemlju i ubili svaku nadu u bolju budućnost.

Oni to nastavljaju da rade i dalje. Zaboravio je Milorad Dodik reći da ti, koje je ponizio svojim riječima, trošeći “svoje plate” pomažu da Republika Srpska opstane, jer bi u suprotnom bankrotirala.

I da, Milorade, ima ih koji rade “teške poslove”, ali ima i doktora, profesora, učitelja, uspješnih poslovnih ljudi… Svima je zajedničko to da žive normalno zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne partijskoj knjižici i nisu građani drugog reda ako nemaju istu. Sve suprotno od onoga što si TI napravio u Republici Srpskoj.

Najžalosnije od svega je to što većina onih koji su aplaudirali i smijali se izrečenim glupostima, gledaju svoju djecu, braću, sestre, prijatelje preko Skajpa, ili neke druge aplikacije i čekaju njihov dolazak da bi mogli prikoliko normalno živjeti.

I na kraju, u moru laži govornik je izgovorio i jednu istinu. Rekao je “nama je ovde najbolje”. Zbog toga što je njima, Dodiku i njegovom okruženju dobro, zbog toga narod masovno i odlazi.

A šta se desilo u međuvremenu? Malo se kleknulo pred Sultanom u Sarajevu, malo se u Banjaluci pričalo kako je “ponovo odbranio Srpsku”, malo se zalagalo za integritet BiH, a onda OPET pričalo o nezavisnosti Srpske. I tako, svega po malo…

Ako ništa drugo, saznali smo da su najveći prenosioci Kovid virusa djeca i zbog toga je PREPORUKA da MORAJU nositi maske u školi, da se svi spasimo. Vjerovatno je to jedan zaključaka mudrih glava na “veličanstvenom okupljanju za Srpsku”, gdje, usput rečeno, nisu trebale maske. I nisu vrijedile preporuke. Što je i normalno, jer gore je bio Superheroj sa svojim pomoćnicima i oni mogu odbraniti Srpsku od svega, pa čak i od virusa…

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)