Home / Ličnosti / VUČIĆ PUŠTA DODIKA NIZ VODU I NJEGOVE SULUDE IDEJE

VUČIĆ PUŠTA DODIKA NIZ VODU I NJEGOVE SULUDE IDEJE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na svojoj omiljenoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom i ponovo šokirao javnost.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na “Pink” televiziji ponovo je pokazivao degutantne snimke monstruoznih nedjela Veljka Belivuka, no zanemarimo li te grozote, posebno je zanimljiv bio Vučićev komentar na odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o nametanju Zakona o negiranju genocida i ratnih zločina.

Vučićeva isprazna priča da još nije dobio analizu svojih eksperata o svemu može proći samo kod neupućenih, a potvrda da „u svakom trenutku ukazuje pietet prema srebreničkim žrtvama“ te kako su „oni pravili stvari kojima se ne ponose“, svjedoči kako je predsjednik Srbije, barem u ovom slučaju u velikom strahu.

„Mislim da je budućnost od ključnog značaja. Moraćemo da razgovaramo, da se poštujemo, a ne da gledamo kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa“, kazao je Vučić i dodao kako Srbija sa Bošnjacima u budućnosti gradi ne samo prijateljske već i bratske odnose.

Vučić, na koncu, priznaje kako su pojedini pripadnici srpskog naroda činili zločine kojima se Srbija ne ponosi, kaže kako je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog značaja, te kako sa Bošnjacima dijele prostor u BiH i u Srbiji.

Ova posljednja rečenica je ključna, sjetimo li se pobune nezadovoljnih Bošnjaka iz Sandžaka na početku pandemije i brojnih skandala Vučićevog režima.

Vučićev strah od Bošnjaka Sandžaka, uz pritisak međunarodne zajednice, mogli bi biti glavni razlozi puštanja Dodika niz vodu i propasti najnovijih najava o otcjepjenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

NSRS-ĆIRILICA ĆE BITI OBAVEZNA TKO SE NE BUDE PRIDRŽAVAO TOGA BIĆE KAŽNJEN U TOKU SJEDNICA NSRS POVODOM TOGA

U toku je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj se razmatra Prijedlog …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)