Home / EU / Njemačka nova lista država koje su rizična područja

Njemačka nova lista država koje su rizična područja

Zbog naglog porasta zaraženih koronavirusom njemačka savezna vlada od nedjelje će Nizozemsku, dijelove Danske i Grčku klasificirati kao rizična područja. objavio je u petak Institut Robert Koch (RKI).

Što se tiče Hrvatske, Zadarska županija je i dalje klasificirana kako područje niskog epidemiološkog rizika. Kao takva na listi RKI-a se nalazi još od 27. lipnja 2021.godine.

Kad RKI klasificira neku zemlju ili regiju rizičnim područjem njemački Savezni ured vanjskih poslova savjetuje stanovnicima Njemačke neka ne putuju te zemlje ili regije.

Za Nizozemsku i dijelove Danske, najviše oko Kopenhagena to znači kako će i oni koji odatle kopnenim putem uđu u Njemačku, a nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronavirus, morati ponovno napraviti test na koronu.

S Grčkom i Nizozemskom, još su dvije popularne destinacije za odmor Nijemaca stavljene na popis rizika. Portugal i Cipar su čak klasificirani kao područja s visokom incidencijom, što znači da putnici koji dolaze s tog područja moraju u karantenu od 5 do 10 dana u slučaju da nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronavirus.

Putnici koji se vraćaju iz Španjolske ne moraju u karantenu iako je sedmodnevna incidencija tamo porasla na 282.

Nizozemska je prva od devet susjednih njemačkih zemalja koja je ponovno potpuno klasificirana kao rizično područje. Delta varijanta koronavirusa izazvala je porast infekcija u Nizozemskoj./Fenix-magazin/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)