Home / Vijesti / BiH / Kompanije NEXE Grupe u BiH potpisale Kolektivne ugovore

Kompanije NEXE Grupe u BiH potpisale Kolektivne ugovore

U kompanijama NEXE Grupe u BiH, Tvornici opeke d.o.o. Sarajevo i Nexe beton d.o.o. Sarajevo, potpisani su Kolektivni ugovori koji, kako je istaknuto iz kompanija, zadržavaju prošlogodišnje uslove, a što je u ovom trenutku ključno obzirom na izazovna vremena poslovanja uslijed aktualne pandemije. NEXE Grupa u BiH posluje od 2004. godine i trenutno zapošljava 106 radnika u ove dvije kompanije.

Ispred Sindikata Tvornice opeke d.o.o. Sarajevo potpisnikUgovora je bio Mujo Čorbo, a ispred Sindikata Nexe betona d.o.o. Sarajevo Saudin Čavrk, dok je kompanije NEXE Grupe u BiH zastupala direktorica Sandra Bezdrob. Potpisivanjem novih Kolektivnih ugovora, zadržana su sva materijalna prava radnika u ovim kompanijama, poput visine neto satnice, dodataka na platu (prekovremeni, rad nedjeljom, rad noću, rad na državni praznik, minuli rad, otežani uslovi rada…), regresa, toplog obroka, novogodišnjeg dara, dara djeci, jubilarnih nagrada, naknade troškova prijevoza i drugih vrstipotpora.

U 2020. godini, Tvornica opeke d.o.o. Sarajevo ostvarila je porast prihoda od prodaje za 2% u odnosu na 2019. godinu, a  3% u odnosu na godišnji plan, na što smo jako ponosni,obzirom na cjelokupnu situaciju protekle godine. Investicije uložene 2020. u proizvodnu opremu i opremu za održavanje, u iznosu od 200.000 KM, su nam pomogle u ostvarenim rezultatima, te smo postavili još veći cilj za naredni period. Nexe beton d.o.o. Sarajevo, s tvornicama za proizvodnju betona u Sarajevu i Tuzli, je sudjelovao u nizu infrastrukturnih, javnih i projekata privatnih ulagača u BiH. Uspješnost protekle godine se ogledala u projektima koji su realizirani, pa je tako Nexe beton BiH isporučio nešto više od 60.000 m3 betona u 2020. godini, čime je bio aktivan sudionik niza projekata na području Sarajeva i Tuzle. Izuzetno smo zadovoljni što smo u ovim izazovnim vremenima sklopili nove Kolektivne ugovore što potvrđuje visoku usmjerenost poslodavca na zadovoljstvo radnika i kvalitetu socijalnog dijaloga u kompanijama NEXE Grupe u BiH“, izjavila je Sandra Bezdrob.

Od početka poslovanja u BiH do danas, NEXE grupa je u Tvornicu opeke d.o.o. Sarajevo i Nexe beton d.o.o. Sarajevouložila više od 47 miliona KM u modernizaciju i unapređenje procesa, proizvoda, energetske efikasnosti i zaštite okoliša.

Tvornica opeke u Sarajevu predstavlja najvećeg proizvođača opekarskih proizvoda u Bosni i Hercegovini, a njenu paletu proizvoda čine termo program, klasični blok, euro-pregradne ploče i stropne ispune. Proizvodnja se u potpunosti vrši u skladu s Okolišnom dozvolom i u skladu sa svim propisima u dijelu zaštite okoliša, a isti princip poslovanja primjenjuje se i u Nexe betonu BiH.

Nexe beton d.o.o. jedan je od vodećih proizvođača svježih betona u Bosni i Hercegovini. Prisutan je na brojnim značajnim infrastrukturnim i stambeno-poslovnim projektima. U proizvodnom asortimanu nudi klasične betone koji se koriste u niskogradnji i visokogradnji, vodonepropusne betone – za područja gradnje s maksimalnim otporom prodoru vode, betone otporne na mraz i sol koji se koriste u niskogradnji, betone otporne na habanje kao i brojne druge vrste betona. Nexe beton d.o.o. Sarajevo posjeduje vlastiti laboratorij za ispitivanje i analizu betona i agregata. Pored proizvodnje, pruža i usluge prijevoza i ugradnje, a ove godine planirana je gradnja nove betonare u Sarajevu.

Via Media/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)