Home / Ličnosti / Evo što je sve država oduzela Mamićima: Grijehe svojih izabranika plaćaju i sadašnje i bivše supruge

Evo što je sve država oduzela Mamićima: Grijehe svojih izabranika plaćaju i sadašnje i bivše supruge

Vrhovni je sud naložio zemljišnim odjelima sudova na čijem se području nalaze nekretnine da izbrišu prijašnje vlasnice i prebace ih na državu

Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda braća Zdravko i Zoran Mamić te članovi njihove obitelji, kao i bivši poreznik Milan Pernar, ostat će i bez dijela svoje imovine koja pripada državi.

Naime, pravomoćno je utvrđeno da je stariji Mamić kaznenim djelom ostvario korist od 52 milijuna i 37 tisuća kuna te to postaje državni novac. S njegova računa u Hypo-Alpe-Adria banci oduzima se 105 tisuća kuna, dok se s računa u istoj banci njegove kćeri Iveoduzima gotovo 31 tisuća eura te još 78 i pol tisuća eura s Ivina računa u Erste banci. Bez šest tisuća i 300 eura ostaje s računa u Erste banci i Zdravkova starija kći Lucija. Svim bankama u kojima su imali račune presudom je naloženo da u roku od 15 dana prenesu uplate u državni proračun pod prijetnjom ovrhe, piše Slobodna Dalmacija.
Nadalje, od Mamićeve supruge Marine oduzet je i novac koji je nađen u pretrazi njihove obiteljske kuće, a radi se o 21.270 eura i 17 tisuća kuna. Mamić je ostao i bez sedam milijuna kuna koje je imao na depozitnom računu u Poštanskoj banci, a koji je novac još 2015. godine banka prebacila na račun državnog proračuna.

nekretnine Mamićevih postaju vlasništvo države. Radi se o stanu u Preradovićevoj ulici u Zagrebu koji se nalazi u stambeno-poslovnoj zgradi “Cvjetni” sveukupne vrijednosti šest milijuna i 697 tisuća kuna u formalnom vlasništvu Marine Mamić.

U istom kompleksu nalazi se još jedan stan Mamićeve supruge utvrđene vrijednosti, po presudi, dva milijuna i 787 tisuća kuna.

Kako se svojedobno pisalo, Zdravkova supruga Marina Mamić kupila je u Gorskom kotaru manju kuću s dvorištem, zatim obližnju ruševnu kuću s dvorištem, a onda i niz okolnih pašnjaka i šuma, okrupnivši imanje na ukupno oko 140.000 metara kvadratnih. Na imanju su zatim izgradili i lijepu finsku kuću. Sad ostaju bez svega toga.

Država od Mamića još dobiva i stan na Radničkoj cesti, a što je dosad bilo vlasništvo Vanje Horvat, bivše supruge Zdravkova brata Zorana. Vrijednost te nekretnine, koja je po Vrhovnom sudu kupljena novcem koji je podizao Luka Modrić, iznosi više od tri milijuna i sto tisuća kuna.

Vrhovni je sud naložio zemljišnim odjelima sudova na čijem se području nalaze nekretnine da izbrišu prijašnje vlasnice i prebace ih na državu te Marina Mamić i Vanja Horvat moraju u roku od dva tjedna predati nekretnine državi.

Osim toga, država je Mamiću oduzela još i milijun i 600 tisuća vrijednu 12-metarsku brodicu te automobili marke Bentley Continental, vrijedan 873.300 kuna, kojeg je vlasnica Marina Mamić, te automobil Audi, vrijedan 375 tisuća kuna, u vlasništvu Vanje Horvat. Mamić još državi u roku od dva tjedna mora uplatiti i razliku vrijednosti onoga što mu je oduzeto i onoga što je protupravno zaradio. Radi se o još 25 milijuna i 540 tisuća kuna.
Zoran Mamić, pak, ostaje bez dva milijuna i 692 tisuće kuna koje mu je trebao isplatiti Dinamo, a koje mu je država blokirala još 2015. godine i to postaje državni novac. Nadalje, oduzima se i nešto manje od 48 tisuća kuna koje je u Erste banci imala Ana Mamić, još jedna bivša Zoranova supruga. Ana zbog grijeha svog bivšeg životnog partnera ostaje i bez automobila Land Rover Evoque vrijednog 210 tisuća kuna. Sada već bivši Dinamov trener mora državi u roku od 15 dana još platiti i 25 milijuna i 894 tisuće kuna razlike vrijednosti oduzetnih nekretnina i pokretnina i nezakonito ostvarene imovinske koristi, piše Slobodna Dalmacija.
Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)