Home / EU / NJEMAČKI GRADOVI OSTAJU BEZ NAJPOZNATIJIH TRGOVINA: Douglas, Karstadt, H&M & Co., Zara, Pimkie…

NJEMAČKI GRADOVI OSTAJU BEZ NAJPOZNATIJIH TRGOVINA: Douglas, Karstadt, H&M & Co., Zara, Pimkie…

Douglas, Karstadt, H&M & Co., Zara, Pimkie…, samo su neki od trgovačkih lanaca koji će zatvoriti neke svoje trgovine u gradskim središtima u Njemačkoj 2021. godine. Na takvu odluku utjecala je korona-kriza i online prodaja koja se u korona-krizi povećala.

Lanac parfumerija Douglas u budućnosti će se više koncentrirati na internetsko poslovanje i masovno prorijediti svoju mrežu podružnica. U Njemačkoj će se zatvoriti oko 60 od 430 trgovina Douglas trgovina, a zatvorit će čak 500 od 2.400 trgovina diljem Europe. U Njemačkoj val zatvaranja započinje u svibnju i traje do kraja travnja 2022. godine.

Francuski modni lanac Pimkie najavio je krajem siječnja kako će zatvoriti 40 od 75 podružnica u Njemačkoj. Lanac je već bio pod ekonomskim pritiskom prije korona-krize. Oko 150 zaposlenih ostaje bez posla.

Esprit se suočava se s bankrotom

Modna grupa Esprit planira na ljeto otvoriti stečajni postupak. Odlučeno je kako će zatvoriti gotovo svaku drugu od 94 podružnice u Njemačkoj i ukinuti 1.200 radnih mjesta. Sjedište tvrtke u Ratingenu također nema budućnost; u budućnosti će se grupom upravljati isključivo iz drugog sjedišta u Hong Kongu.

Galeria Kaufhof i Karstadt su već imali loše poslovanje i prije korona-krize

Trgovački lanac robnih marki Galeria Kaufhof Karstadt je imao dovoljno gubitaka i prije korona-krize. Pandemija je izazvala sljedeći udarac. Pokušali su se spasiti s zatvaranjem više od 50 matičnih trgovina i 20 podružnica Karstadt Sport. Ali ni to nije bilo dovoljno: krajem siječnja postalo je poznato kako će skupina dobiti kontroverzni vladin zajam od 460 milijuna eura kako bi nastavila s radom.

Zara zatvara 1.200 poslovnica

Španjolski tekstilni div Zara planira uložiti oko 900 milijuna eura u restrukturiranje grupe do 2022. godine, ali prije svega u širenje internetskog poslovanja. U planu je i 150 novih trgovina, ali i 1.200 je neprofitabilnih poslovnica koje treba zatvoriti. Zara ima oko 2.800 poslovnica širom svijeta.

H&M: Ukinut će se 800 radnih mjesta

Tekstilni div H&M, koji se već godinama oslanja na sve više stacionarnih trgovina, također želi prorijediti svoju mrežu podružnica. Planiraju zatvoriti 350 poslovnica u svijetu 2021. godine. Koliko ih je na važnom njemačkom tržištu nije jasno. Međutim, poznato je da švedska grupa želi ukinuti 800 radnih mjesta u Njemačkoj i trenutačno pregovara o programu otpremnina s radničkim vijećem.

Runners Point mora zatvoriti sve trgovine

Lanac cipela Runners Point već loše poslovao prošle godine. Matična tvrtka Foot Locker najavila kako će u svibnju zatvoriti sve 73 trgovine Runners Point u Njemačkoj. To neće utjecati na trgovine marke Foot Locker i Sidestep.

Depo zatvara 60 trgovina 

Lanac kućnih potrepština Depot također će zatovriti 60 trgovina do kraja 2021. godine.

Kaufland i Edeka preuzimaju trgovine Reala

Dobro poznato slovo Reala uskoro ustupa mjesto konkurentima Kauflandu i Edeki. Real je imao loše poslovanje i prije korona-krize. U veljači 2020. investitor SCP kupio je 270 podružnica tvrtke Metro. Neke će Real lokacije biti potpuno zatvorene, ali većina će ih biti prodana konkurenciji./Fenix-magazin/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)