Home / Vijesti / Regija / OGROMNI TROŠKOVI :Koliko iznose mjesečni troškovi porodice u Njemačkoj (VIDEO)

OGROMNI TROŠKOVI :Koliko iznose mjesečni troškovi porodice u Njemačkoj (VIDEO)

Ivan Lovrić, Hrvat koji već neko vrijeme sa svojom obitelji živi i radi u Njemačkoj, na svome YouTube kanalu objavio je video u kojem objašnjava koliki su mjesečni troškovi četveročlane obitelji u Njemačkoj ove godine.

U videu pogledajte kako je izračunao i objasnio svoje mjesečne troškove.

“Najveći trošak koji možete imati u Njemačkoj, ukoliko nemate svoju nekretninu je definitivno cijena najma stana ili kuće”, govori Lovrić te dodaje da u njegovu slučaju to iznosi 1.150 eura (četverosobni stan), u koje ulaze režije poput parkinga, grijanja ili tople vode. Za razliku od brojnih njemačkih mjesta, njemu smeće nije uračunato u cijenu najma stana, pa i to mora platiti oko 21 eura mjesečno. Struja se također plaća odvojeno, a njegova mjesečna rata iznosi 65 eura. Internet njegova obitelj plaća 35 eura, ali neke pakete je moguće dobiti već za 15 do 20 eura na mjesec.

“Iduća stvar je GEZ, to možete usporediti s našom pretplatom za televiziju i radio. U Njemačkoj su ga obvezni platiti svi. Postoje neki stanodavci, ali oni su jako rijetki, koji preuzimaju vaše troškove GEZ-a i ubrajaju ih u stanarinu. Mi moramo plaćati 17,50 eura. Taj GEZ je trebao ove godine poskupjeti, ali su se srećom ljudi izborili za to da cijena ostane ista. GEZ se najčešće automatski odbija s računa svaka tri mjeseca”, pojasnio je Lovrić.

Govorio je i o troškovima mobitela, osiguranja, automobila, hrane. Istaknuo je kako neki njegove troškove mogu smatrati preniskima ili previsokima, ali da se sve može smanjiti s uštedama ili povećati s raznim troškovima koji nisu uvijek najpotrebniji.

N1/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

Danska premijerka pretučena u Kopenhagenu

Danska premijerka Mette Frederiksen napadnuta je na ulici u starom dijelu Kopenhagena, izvijestila je danska …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)