Home / Vijesti / Svijet / Uhapšen azijski narkobos ,u jednoj noći znao izgubiti u kockarnici 66 miliona dolara

Uhapšen azijski narkobos ,u jednoj noći znao izgubiti u kockarnici 66 miliona dolara

NIZOZEMSKA policija uhitila je navodnog šefa jedne od najvećih svjetskih narko-bandi.

Smatra se da je Tse Chi Lop, kanadski državljanin rođen u Kini, čelnik organizacije koja dominira na ilegalnom tržištu droga u Aziji vrijednom 70 milijardi dolara.

Za njim je izdana potjernica u Australiji, u kojoj stoji da je on jedan od najtraženijih bjegunaca na svijetu. Chi Lopa je policija zadržala u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol, a Australija će vjerojatno uskoro zatražiti njegovo izručenje, piše BBC.

Australska savezna policija (AFP) vjeruje da je “Tvrtka”, poznata i kao Sin Gor, odgovorna za do 70% svih ilegalnih droga koje pristižu u zemlju. 56-godišnjaka zbog toga uspoređuje s meksičkim narkobosom Joaquinom “El Chapom” Guzmanom.

Policija ga pratila 10 godina

AFP je navodno pratio Chi Lopea više od deset godina prije nego što je uhićen u petak dok se spremao ukrcati na let za Kanadu. U policijskom priopćenju se navodi da je tjeralica izdana 2019. godine, a policija u Nizozemskoj postupila je po obavijesti Interpola.

Reuters je 2019. objavio posebnu reportažu o Chi Lopeu, opisujući ga kao “najtraženijeg čovjeka u Aziji”. Citirao je procjene UN-a prema kojima su prihodi “Tvrtke” u 2018. godini samo od prodaje metamfetamina iznosili oko 17 milijardi dolara.

Znao u jednoj večeri potrošiti 66 milijuna dolara

Policija smatra da se Tse Chi Lop posljednjih godina selio između Makaa, Hong Konga i Tajvana. Prije toga je proveo devet godina u zatvoru nakon što je uhićen zbog trgovine drogom u SAD-u 1990-ih.

Često su ga štitili tajlandski kickboxeri, a navodno je u jednoj noći u kasinu u Makau jednom prilikom izgubio 66 milijuna dolara, navodi DW.

Australski mediji opisali su njegovo uhićenje kao “najvažnije” uhićenje savezne policije u posljednjih dvadeset godina.

Index.Hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

SLOVENIJA OD RS POTRAŽUJE 90 MILIONA MARAKA, ZA SVAKI DAN KAŠNJENJA ….

Do pokretanja arbitražnog spora došlo je nakon što je “HES Vrbas”, koji je trebalo da …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)