Home / EU / “Merkel smatra da je uklanjanje Trampovog naloga problematično”

“Merkel smatra da je uklanjanje Trampovog naloga problematično”

Njemački kancelar Angela Merkel smatra da je problematično ukidanje profila američkog presjednika Donalda Trampa na društvenoj mreži Twitter, rekao je danas njen portparol Štefan Zajbert.

Twitter je krajem prošle sedmice trajno suspendovao Trampov nalog sa platforme, navodeći kao razlog “rizik od daljeg podsticanja nasilja” nakon upada pristalica odlazećeg predsjednika u zgradu Kongresa u Vašingtonu.

Na pitanje o odluci Twitera, Zejbert je istakao da platforme društvenih medija imaju veliku odgovornost “da političke komunikacije ne budu zatrovane mržnjom, lažima i podsticanjem na nasilje”.

Međutim, on smatra i da je “sloboda mišljenja osnovno od elementarnog značaja”

“Na ovo osnovno pravo se može intervenisati, ali u skladu sa zakonom i unutar okvira koji su odredili zakonodavci, ne na osnovu odluke uprave platformi društvenih medija. Posmatrano iz tog ugla, kancelar smatra da je problematično to što je trajno blokiran profil američkog predsjednika”, dodao je Zajbert.

Američka digitalna kompanija suspendovala je Trampov profil do 20. januara ili inauguracije novog predsjednika Džozefa Bajdena i postoji mogućnost da ta odluka ostane trajno. /Nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

PLAĆE U NJEMAČKOJ ĆE RASTI U TRI FAZE: Dobra vijest i za radnike bez ugovora za stalno

Radnici zaposleni na određeno vrijeme (Zeitarbeit ili Leiharbeit) u Njemačkoj u budućnosti će biti bolje …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)