Home / Ličnosti / Trump ne želi a Mike Pence će ići na Bidenovu inauguraciju

Trump ne želi a Mike Pence će ići na Bidenovu inauguraciju

Odnosi između Trumpa i Pencea – dosad jednoga od najodlučnijih Trumpovih branitelja – narušeni su od srijede, kada je potpredsjednik službeno objavio Bidenovu pobjedu na izborima u studenom.

Mike Pence prisustvovat će skorašnjoj inauguraciji Joea Bidena, izvijestilo je više medija u subotu, a potpredsjednik je postao posljednji dugogodišnji lojalist koji je napustio sve izoliranijeg predsjednika Donalda Trumpa.

Odnosi između Trumpa i Pencea – dosad jednoga od najodlučnijih Trumpovih branitelja – narušeni su od srijede, kada je potpredsjednik službeno objavio Bidenovu pobjedu na izborima u studenom.

Gomila ekstremno desničarskih prosvjednika upala je isti dan u američki Kapitol želeći spriječiti Kongres da potvrdi Bidenovu pobjedu. U neredima koje je potaknuo Trump smrtno je stradalo petero ljudi.

Uhićen QShaman, krznaš koji je odigrao bitnu ulogu u opsadi na Capitol Hillu. Privode i ostale…

24sata

Više medijskih izvješća citiralo je u subotu visoke dužnosnike da je Pence – koji je bio prisiljen skloniti se od prosvjednika tijekom nereda – odlučio prisustvovati Bidenovoj inauguraciji 20. siječnja.

Novoizabrani predsjednik početkom tjedna rekao je da će Pence biti dobrodošao na službenoj prisezi koja bi se trebala održati u smanjenom opsegu zbog koronavirusa.

“Bila bi nam čast da ga imamo ondje i da krenemo naprijed u tranziciji”, rekao je Biden novinarima.

U svom posljednjem tvitu prije uklanjanja s Twittera u petak, Trump je rekao da neće prisustvovati inauguraciji.

Uskoro bivši predsjednik optužen je za izazivanje nasilja u srijedu, a sada se suočava s dosad nezabilježenim drugim opozivom, koji bi trebao početi u ponedjeljak.

Donald Trump ne odustaje, nastavlja bitku s Twitterom

U.S President Donald Trump gives an address, a day after his supporters stormed the U.S. Capitol in Washington, U.S., in this still image taken from video provided on social media on  January 8, 2021. Donald J. Trump via Twitter/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. REFILE - UPDATING RESTRICTIONS

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi upozorila je da će demokrati pokrenuti postupak ako Trump ne podnese ostavku ili se Pence ne pozove na 25. amandman prema kojem kabinet uklanja predsjednika s dužnosti.

Iako Pence o tome nije javno govorio, New York Times izvijestio je u četvrtak da je protiv primjene tog mehanizma, nikada ranije korištenog u američkoj povijesti.

izvor:24 sata.hr/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)