Home / Najave / DRASTIČNA RAZLIKA -TRUMPA NE VOLE ŽENE

DRASTIČNA RAZLIKA -TRUMPA NE VOLE ŽENE

Prema svim anketama, prednost Joea Bidena nad Donaldom Trumpom prešla je u dvocifrene postotke, a po onoj CNN-a i SSRS-a dostiže čak 17 posto razlike. To otklanja svaku sumnju u favorita američke predsjedničke utrke, kad bi se već sutra održavali izbori.

Više je razloga zašto se Trump našao u velikoj nevolji nakon prve predsjedničke rasprave i objave da mu je dijagnosticiran koronavirus, no brojni američki analitičari ističu kako su glavni među njima – ženskog spola. Američke žene su, izvan svake sumnje, već odabrale svojega predsjednika i on definitivno nije Trump.

Prosjek posljednjih pet reprezentativnih anketa govori da je Biden među glasačicama povećao podršku na više od 25 posto. Nijedan kandidat nijedne stranke u završnici izbora u SAD-u nije imao više od 24 posto podrške među biračima, tako da je Biden najveći politički ljubimac američkih žena svih vremena, zaključuje CNN.

Bidenovo veliko pridobivanje glasačica na stranu demokrata izniman je napredak u odnosu na iskustvo Hillary Clinton otprije četiri godine. Clintonova je 2016. uživala tek oko 14 posto simpatija birača istoga spola. Usprkos poodmakloj dobi, „Pospani Joe“ očito još dobro zna čime isprovocirati pozitivne političke emocije kod Amerikanki, kod kojih Trumpove priče o mentalnoj nestabilnosti demokratskog kandidata nisu naišle na plodno tlo.

Više je nego zanimljivo kako Bidenov izborni štab ne bilježi ni približno isti napredak među muškarcima: kao dokazani verbalni mačo zlostavljač, Donald Trump još uvijek kod muških glasača prednjači pred Bidenom za oko 3 posto.

Činjenicu da se američke žene u preferencijama masovno pomiču ulijevo, dok muškarci ostaju postojani i politički stabilni, stručnjaci tumače sve većim jazom između rodnih grupa u tamošnjem društvu. Podaci iz anketa znakovito ukazuju da se od Trumpa naročito demonstrativno distanciraju bjelkinje. Biden među bijelim ženama koje su registrirane glasačice vodi u prosjeku za oko 13 posto, dočim je Trump u istoj biračkoj kategoriji 2016. godine u prosjeku bilježio oko 5 posto prednosti. Joe Biden je po obljubljenosti među bjelkinjama bolji za čak 18 posto od svoje stranačke kolegice Hillary Clinton.

Najveći Bidenovi dobici na izbornoj mapi, a u usporedbi s Clintonovom, registrirani su upravo tamo gdje ima puno bijelih žena: u regiji Velikih jezera u pograničnom pojasu s Kanadom. I bez iznimnoga napretka koji Biden bilježi među glasačicama  možda bi također pobijedio na skorim predsjedničkim izborima, ističe se u analizama, no masovna podrška u ovoj kategoriji dovodi ga u puno ugodniju izbornu poziciju. Američke žene, a naročito one bijele boje kože,  masovno su odlučile političko klatno nacije skrenuti ulijevo.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

Fadil Novalić na američkoj crnoj listi

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić stavljen je na američku crnu listu zbog, kako …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)