Home / Ličnosti / RAMA ZAPANJIO VUČIĆA “Drač će biti kosovska luka “!!

RAMA ZAPANJIO VUČIĆA “Drač će biti kosovska luka “!!

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da Kosovo i Albanija namjeravaju da “uklone granice”, kao i da će albanska luka Drač uskoro postati “kosovska”.

On je to rekao na početku zajedničke sjednice albanske i kosovske vlade koja se održava u Kongresnoj palači u Tirani, prenosi portal Reporteri.

“Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova. Vjerujem da je važno za ministarstva unutrašnjih poslova obje države da pojačaju svoj rad kako bi omogućili kontrolu graničnih prijelaza u realnom vremenu, što bi nam omogućilo da konačno otvorimo granicu bez gubitka i jednog centimetra na bojnom frontu protiv ilegalnih aktivnosti i protiv bilo kojeg oblika zloupotrebe slobode kretanja“, rekao je Rama, prenosi “Kosovo Online”.

“Sporazum koji ćemo uskoro potpisati za olakšavanje carinskih postupaka između dvije zemlje vodi nas do odredišta, transformacije luke Drač u de facto luku Kosova”, rekao je Rama. Kako se navodi, delegacija Kosova je u Albaniji dočekana uz najviše počasti, ali u njoj nije bilo ministara iz Srpske liste Gorana Rakića i Dalibora Jevtića. Očekuje se da će nakon sastanka biti potpisana tri sporazuma o carini u Draču, željezničkoj liniji i hidroelektrani za Kosovo, koja će biti izgrađena u Albaniji.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)