Home / Ličnosti / Trum na predizbornom skupu izjavio ;Vučić i Hoti su se grlili a ja sam ih pitao ,Zašto to radite ?

Trum na predizbornom skupu izjavio ;Vučić i Hoti su se grlili a ja sam ih pitao ,Zašto to radite ?

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstataciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.
Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života”, izjavio je američki predsjednik Donald Trump na predizbornom skupu u Midltaunu u Pensilvaniji osvrnuvši se i na sporazum između Beograda i Prištine, koji je ocijenio kao svoj i uspjeh SAD.

Tramp je poručio da je zbog tog sporazuma nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je poručio u obraćanju biračima riječ je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

– Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se. Pitao sam ih, zašto to radite – kazao je Trump.

Vučić i Hoti u VašingtonuVučić i Hoti u Vašingtonu

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstataciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

– Mi smo trgovali sa obje strane, tako da imamo izvjesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje – poručio je Tramp i sa biračima podijelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji nakon potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti, potpisali su u Vašingtonu, 4. septembra, sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa, uz posredništvo SAD.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)