Home / Vijesti / Svijet / Benjamin Netanyahu se obraća gradjanima nezavisnog Kosova

Benjamin Netanyahu se obraća gradjanima nezavisnog Kosova

Videoobraćanje Netanyahua bit će prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije.

Dvije sedmice poslije sporazuma u Washingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Kosova i otvaranja ambasade prištinskih institucija u Jerusalemu, izraelski premijer Benjamin Netanyahu obratit će se u utorak građanima Kosova videoporukom, prenosi Tanjug.

Netanyahu će se građanima Kosova obratiti u utorak, 15. septembra, kada se obilježava Roš Hašana – jevrejska Nova godina, pišu prištinski mediji.

Kako je najavljeno, videoobraćanje Netanyahua bit će prikazano tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Organizator glavni rabin Albanije

Prema dnevnom redu koji su najavili organizatori, pored videoporuke Netanyahua, tokom ceremonije će postojati i mogućnost uspostavljanja direktne veze s izraelskim premijerom.

Na ceremoniju će biti pozvani predsjednik privremenih prištinskih institucija Hashim Thaci, predsjednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdullah Hoti.

Obraćanju Netanyahua prisustvovat će glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator događaja, navode prištinski mediji.

SB/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)