Home / Vijesti / BiH / General Edwards -Zašto je NATO važan za Bosnu i Hercegovinu

General Edwards -Zašto je NATO važan za Bosnu i Hercegovinu

Početkom aprila, BiH je zatražila pomoć od NATO Euroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe u borbi protiv pandemije Covida-19.

Komandant NATO štaba u BiH i brigadni general William J. Edwards pojasnio je zašto je Alijansa važna za Bosnu i Hercegovinu osvrćući se na najužu saradnju u borbi protiv koronavirusa u proteklim mjesecima i sedmicama.

Početkom aprila, BiH je zatražila pomoć od NATO Euroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe u borbi protiv pandemije Covida-19.

Jedanaest NATO zemalja, kako kaže, poslalo je pomoć u prvim sedmicama, iako su se i same borile sa pandemijom, što jasno, kako kaže, pokazuje prednosti euroatlantskih integracija.

Od tada su NATO saveznici putem ovog centra BiH dostavili novčanu i pomoć u materijalu za borbu protiv širenja koronavirusa. Pomoć je dostavljena brojnim lokalnim institucijama širom države, uključujući Ministarstvo sigurnosti, entitetska ministarstva unutrašnjih poslova i druge institucije, prenosi Hayat.

– Pandemija koronavirusa naglašava korisnost saradnje između NATO-a i Zapadnog Balkana, odnosno da je neophodan veći nivo saradnje. Predanost NATO-a BiH ostaje nepromijenjena – kazao je Edwards.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)