Home / Vijesti / BiH / USK;DIREKTOR KANTONALNE BOLNICE HAJRUDIN HAVIĆ: NIJE TAČNO DA NEĆEMO RESPIRATORE, PRVO DOKUMENTACIJA I SPECIFIKACIJE NA UVID

USK;DIREKTOR KANTONALNE BOLNICE HAJRUDIN HAVIĆ: NIJE TAČNO DA NEĆEMO RESPIRATORE, PRVO DOKUMENTACIJA I SPECIFIKACIJE NA UVID

Mi smo poslali zahtjev Federalnoj upravi Civilne zaštite da nam isporuči tehničku dokumentaciju i specifikacije. Kada vidimo šta je u pitanju, onda ćemo znati i koliko čega da poručimo. Oni nam nikad nisu odgovorili, kaže direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”, doktor Hajrudin Havić…

SARAJEVO/BIHAĆ, 18. augusta – Svi kantoni u Federaciji BiH poslali su zahtjeve za dostavljanje respiratora koje je ranije nabavila Federalna uprava Civilne zaštite, osim Unsko-sanskog kantona. Dok i dalje Tužilaštvo BiH istražuje okolnosti nabavke respiratora, odlučeno je da oni ipak budu raspoređeni po zdravstvenim ustanovama. Na raspolaganju je stotinu respiratora, no već sada ima zahtjeva za njih 157.

Mediji su posljednjih dana isticali činjenicu da jedino nema zahtjeva iz Unsko-sanskog kantona, pa smo kontaktirali direktora Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”, doktora Hajrudina Havića.

– Mi smo poslali zahtjev Federalnoj upravi Civilne zaštite da nam isporuči tehničku dokumentaciju i specifikacije. Kada vidimo šta je u pitanju, onda ćemo znati i koliko čega da poručimo. Oni nam nikad nisu odgovorili, ali eto bez razloga u sredstvima javnog informisanja navode da ih mi nećemo. To nije tačno, kazao nam je Havić.

U Kantonalnoj bolnici, koja odavno muku muči sa nedostatkom tekućih sredstava, itekako su zabrinuti koliko će ih sve to koštati kroz prateće stavke, obuku, servisiranje i ostalo. Osim toga, tek slijedi raspisivanje javnog tendera za odabir servisera ove sporne opreme.

– Na osnovu toga odabrat će se kompanija koja je certificirana i verificirana za sve ono što je potrebno, znači stavljanje respiratora u rad, obuku osoblja, njihov transport, sve ono što je potrebno to će se navesti u tenderskoj proceduri i kada se završi ta procedura, oni će se i podijeliti i staviti u rad na osnovu zaključka koji će donijeti Federalni štab, izjavila je glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Procedura koja treba da uslijedi u odabiru servisera trebala bi biti transparentna i efikasna, za razliku od same nabavke, kojom se na kraju zabavilo naše pravosuđe.

Rtvusk.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)