Home / Ličnosti / Napustio nas je Ranko Dujmić nekadašnji frontmen Novih Fosila

Napustio nas je Ranko Dujmić nekadašnji frontmen Novih Fosila

UMRO je Rajko Dujmić. Index je tu informaciju doznao iz krugova bliskih obitelji.

On je prije nekoliko dana imao tešku prometnu nesreću. Umro je u bolnici.

Skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili Rajko Dujmić (65) prošlu je srijedu teško stradao kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).

Policijska uprava primorsko-goranska je izvijestila, ne navodeći identitet, da je 65-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen Tiguan zagrebačkih registracijskih oznaka u Ravnoj Gori sletio s kolnika.

Utvrđeno je da je u srijedu oko 17:15 u Ulici Kosa u ovom goranskom mjestu u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te pao u provaliju dubine oko 11 metara. Zbog zadobivenih ozljeda je prevezen u KBC Rijeka, izvijestila je policija. U vozilu je bio sam.

Liječnici su mu se danima borili za život.

“Molim vas molite se da se probudi iz kome”, napisala je potresena Snježana Dujmić na Facebooku nakon nesreće.

Uspjeh Novih fosila

Dujmić je rođen u Zagrebu 7. kolovoza 1954. i premda je završio srednju glazbenu školu na smjeru violine, dokazao se kao klavijaturist pa se upravo za tim instrumentom usavršavao u nizu rock bendova kao što su Crno bijeli, Grupa Marina Škrgatića, Klan i Zlatni akordi.

>> Odlazak Rajka Dujmića: Glazba mu je bila sve, a od Novih fosila stvorio je senzaciju

No, najpoznatiji je po Novim fosilima. Njihov prvi veliki hit objavili su 1976. gostujući na Splitskom festivali predstavivši “Diridondu” kojom su oduševili slušatelje diljem bivše Jugoslavije. Doduše, radilo se o pjesmu Zdenka Runjića, ali upravo im je Dujmić dao najveći broj pjesama po kojima ih danas i prepoznajemo. Obožavala ih je i publika i kritika, a uslijedio je i niz hitova koji su im osigurali status jednog od najpopularnijih sastava u bivšoj državi, ali i popularnost na međunarodnoj razini što dokazuju i turneje po Sovjetskom Savezu, SAD-u, Kanadi i širom Europe.

Šuti, moj dječače plavi, Ti si moja kiša blaga, Najdraže Moje, Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ ispod otirača, Milena i još mnoge druge, sve su to autorska djela Rajka Dujmića koji je bendu dao prepoznatljivi zvuk i osigurao im brojne platinaste i dijamantne naklade

Index.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)