Home / Vijesti / Regija / Situacija u Srbiji dramatična -Vojska podiže još dvije Covid bolnice u najkraćem mogućem roku

Situacija u Srbiji dramatična -Vojska podiže još dvije Covid bolnice u najkraćem mogućem roku

Raščišćavamo prostor, paralelno se rade projekti”, kaže Vulin.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas popodne da će vojska dobijeni zadatak da izgradi još dvije Covid bolnice, na Batajničkom drumu i nadomak Kruševca, izvršiti u najkraćem mogućem roku.

“Raščišćavamo prostor, paralelno se rade projekti, grad pomaže oko dozvola i neophodne dokumentacije. Čim to bude gotovo, vojska je spremna i to će uraditi”, naveo je Vulin za pančevačku lokalnu televiziju.

On je dodao da se u projektu vodi računa da se najracionalnije uradi i da bude na raspolaganju zemlji i kada prođe opasnost od Covid infekcije.

Zadatak vojske je, objašnjava Vulin, pomoć ljekarima i dodaje da je važno da građani pokažu da ih poštuju i da im pomognu tako što će čuvati sebe.

Prema riječima ministra, nalet virusa sada je opakiji i kudikamo opasniji nego prije par mjeseci, jer napada sve uzraste.

“Nama najmlađi pacijent koji leži u Beogradskoj areni ima 21 godinu, a najstariji 85. Tamo su smješteni srednje teški i teški pacijenti”, kazao je on.

Upitan da li je u pitanju “biološki rat” preko Covid-19, on nije mogao da odgovori jer, kaže, nije stručan, ali dodaje da su ABHO jedinice vraćene u sve jedinice vojske.

“Da li je biološki rat ne znam, da li je moguće voditi biološki rat, da, moguće je. Zato vraćamo ABHO jedinice (za nuklearno-hemijsko-biološko obezbjeđenje)”, naveo je Vulin i dodao da se pokazalo kao i da se pokazuje u teškim vremenima kakva su ova, koliko je važno imati organizovan, opremljen i disciplinovan sistem.

SB/PD.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)