Home / EU / U Španjolsku dolazi prvih 100.000 Nijemaca,granice za ostale se otvaraju za 14 dana

U Španjolsku dolazi prvih 100.000 Nijemaca,granice za ostale se otvaraju za 14 dana

ŠPANJOLSKA je otvorila danas svoje granice za dio njemačkih turista. U okviru pilot-projekta oko 10.000 Nijemaca doći će na Balearske otoke dva tjedna prije potpunog otvaranja španjolskih granica, javlja Reuters. Španjolske vlasti tako žele prvo vidjeti kako masovni turizam može funkcionirati u vrijeme koronavirusa.

Deseci turista s maskama na licu stajali su danas u redu na aerodromu u Düsseldorfu kako bi se ukrcali na let za Palmu de Mallorcu, dva tjedna prije negoli se Španjolska planira u potpunosti otvoriti za turiste.

Njemački turist: Dobar je osjećaj da se sve ponovo pokreće, da ponovo možemo putovati.

Bit će mirnije negoli inače. No dobar je osjećaj da se sve ponovo pokreće, da ponovo možemo putovati”, rekao je jedan od turista spremnih da se ukrcaju na let.

U hotelima će biti infracrvene kamere za mjerenje tjelesne temperature

Dan ranije čistači odjeveni u zaštitna odijela čistili su hotele u Palma de Mallorci gdje su na podovima postavljene oznake koje će posjetitelje upozoravati na održavanje propisane fizičke udaljenosti. Hoteli će moći raditi s 50 posto kapaciteta te će imati infracrvene kamere na ulazu za mjerenje tjelesne temperature.

Španjolska je granice zatvorila sredinom ožujka

Europske države olabavljuju mjere restrikcije za putovanja, no Španjolska još uvijek ima na snazi zabranu putovanja.  Inače, Španjolska je jedna od najomiljenijih svjetskih turističkih destinacija, a granice je zatvorila 14. ožujka, kad je u zemlji proglašeno izvanredno stanje. No vlasti su se našle pod ogromnim pritiskom da ponovo otvore granice jer je u tom sektoru zaposlen svaki osmi građanin Španjolske.

Ove godine turisti neće imati noćnih provoda kao i inače

Prošle godine Nijemci su na Balearima, gdje se nalazi i po zabavama poznata Ibiza, činili trećinu stranih turista. No ove godine noćni život će u Španjolskoj biti nešto mirniji i za turiste.

“Turisti mogu biti sretni jer su plaže u Palmi ove godine praznije nego ikad. No neće biti zabava kao proteklih godina”, rekla je Aage Duenhaupt, predstavnica turističkog operatera TUI koji organizira pilot putovanje za Nijemce./Index/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)