Home / Vijesti / BiH / Mesić: “U Bleiburgu je kapitulirala kvislinška vojska, ustaše, i svi oni koji su činili zločine”

Mesić: “U Bleiburgu je kapitulirala kvislinška vojska, ustaše, i svi oni koji su činili zločine”

Stjepan Mesić, Predsjednik Republike Hrvatske u dva mandata, među kritičarima za održavanje mise za bleiburške žrtve, koja je najavljena 16. maja u sarajevskoj Katedrali Srce Isusovo. 

U javljanju za Federalnu televiziju kaže: “U Bleiburgu niko nije ubijen, tamo je kapitulirala kvislinška vojska, ustaše, i svi oni koji su činili zločine.

Bleiburg je mjesto gdje su se ti kvislinzi predali, kao vojna sastavnica Trećeg rajha. U tim bitkama koje nisu trebale biti, jer je Treći rajh kapitulirao, poginulo je preko tisuću i pet stotina partizana, a ranjeno preko tri i pol tisuće partizana. To je trebalo prihvatiti kao mjesto predaje kvislinške vojske.

Tamo je 9 ljudi poginulo koji su htjeli ići u proboj. Pogledajte slike sa Bleiburga, nema nijednog djeteta, nema nijedne žene, to je samo razoružana vojska. Crkva i profašistički elementi od Bleiburga žele napraviti nešto što u Bleiburgu nije bilo.”

Na pitanje zašto baš Sarajevo i koji je cilj Katoličke crkve u Sarajevu, Mesić je kategoričan u odgovoru:

“Pa to vjerojatno ne znaju ni oni točno. To su nostalgičari za NDH, za nezavisnu državu Hrvatsku, koja ne bi bila niti država, niti Hrvatska, a niti nezavisna. To je bila zločinačka organizacija koju je doveo nacifašizam. 

Uspostavljena je vlast na bajonetima okupatora. Odmah su počeli progoni i Jevreja, i Srba, i Muslimana i Hrvata neistomišljenika. Niti Bozanić niti Puljić ne žive u ovom vremenu. Sarajevo je doživjelo najveće zločine i stratišta. U Sarajevu se ubijalo. Ti koji drže mise za Pavelića, i za ove iz Bleiburga, moraju znati da u Bleiburgu niko nije bio ubijen. 

Hrvatska vlada plaća izvjesne autore da se pišu notorne neistine o  Jasenovcu. 70 posto ispitanika u školstvu ne smatra da je NDH bila fašistička tvorevina.

Ne može se izjednačavati Bleiburg i Jasenovac. U Jasenovcu niko nije bio kriv za one koji su zarobljeni u Bleiburgu, ali mnogi u Bleiburgu su bili krivi za zločine ne samo u Jasenovcu u Hrvatskoj, već u cijeloj Jugoslaviji.”

 

Udrimuski.ba/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)