Home / EU / DW: Zaposleni u Ministarstvu tvrdi da je korona lažna uzbuna

DW: Zaposleni u Ministarstvu tvrdi da je korona lažna uzbuna

Jedan zaposleni u njemačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova je na svoju ruku sastavio obiman dokument u kojem kritikuje mjere vlasti u borobi protiv epidemije virusa korona, zbog čega je, prema informacijama medija, suspendovan sa dužnosti, prenosi DW.

Prema saznanjima Špigla, insajder iz Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke radi u odjeljenju koje se bavi kriznim menadžmentom, ali nije dio kriznog štaba koji se bavi aktuelnom pandemijom.

Čovjek je navodno na svoju ruku poslao dokument na 80 stranica s pečatom Ministarstva na veliki broj elektronskih adresa, a taj papir je dospio i do konzervativnog portala “Tihis ajnblik”, koji je objavio dijelove.

Zaposleni u Ministarstvu piše o “globalnoj lažnoj uzbuni” i tvrdi da je tokom pandemije država postala “jedan od najvećih proizvođača lažnih vijesti”.

“Od korone uglavnom umiru ljudi koji bi statistički umrli ove godine jer su stigli do kraja života i jer se njihova oslabljena tijela više ne mogu odbraniti od bilo kojih slučajnih svakodnevnih opterećenja (među kojima je i oko 150 virusa koji trenutno kruže)”, dodaje se u dokumentu.

O uvedenim mjerama se zaključuje: “Kolateralna šteta je u međuvremenu veća od vidljive koristi”.

Njemački mediji pismo uglavnom nazivaju “pikantnim“” problemom za Ministarstvo unutrašnjih poslova ili vjetrom u leđa za teorije zavjere.

Ministarstvo je ovaj papir nazvalo “privatnim mišljenjem” zaposlenog i “samostalno preduzetom analizom”, za koju nije bio ovlašćen. Prema informacijama Špigla, čovjek je suspendovan sa posla.

U saopštenju Ministarstva se na tvrdnje iz pisma odgovara da su mnoge zemlje u svijetu preduzele oštre mjere u suzbijanju pandemije, često oštrije nego Njemačka.

“Razvoj zaraze u Njemačkoj je do sada prilično nizak u međunarodnom poređenju. Preduzete mjere djeluju”, zaključuje Ministarstvo./nezavisne/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)