Home / Vijesti / BiH / Korona virus među migrantima potencijalno ugrožena USK i Bihać,u Grčkoj dva migrantska logora u karanteni !!

Korona virus među migrantima potencijalno ugrožena USK i Bihać,u Grčkoj dva migrantska logora u karanteni !!

Migranti u BiH su u izolaciji

U BiH, u Unsko-sanskom kantonu se od četvrtka zbog sumnji na koronu u izolaciji nalazi 715 ilegalnih migranata smještenih u izdvojene prostorije.

Ministrica zdravstva u tom kantonu Nermina Ćemalović kazala je kao je najveći pritisak na prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, predviđen za smještaj oko 1100 migranata.

“Prije nekoliko dana oko 200 migranata prešlo je preko ograde i jednostavno ušlo u kamp. Oni su se vratili iz Slovenije i odmah su stavljeni u izolaciju. Pratimo razvoj situacije u tim prostorima za izolaciju i za sada smo evidentirali četiri blaga klinička slučaja i to dva u Miralu i dva u Sedri”, kazala je tada Ćemalović.

GRČKA je danas stavila u karantenu i drugi migrantski logor nakon potvrde da je 53-godišnji muškarac pozitivan na koronavirus, objavilo je ministarstvo za migracije.

Zaraženi je Afganistanac, prebacili su ga u atensku bolnicu

Radi se o Afganistancu koji s obitelji živi u kampu Malakasa, zajedno sa stotinama drugih ilegalnih migranata i tražitelja azila.

Kako javlja Reuters, prebačen je u bolnicu u Ateni, a zdravstvene vlasti nastavljaju testirati sve osobe koje su s njim bile u kontaktu. Agencija za javno zdravstvo pokušat će otkriti kretanje virusa.

Jučer su grčke vlasti stavile u karantenu i migrantski logor Ritsona nakon što je na covid-19 bilo pozitivno 20 azilanata.

Dvotjedna karantena

Kamp Malakasa, 40 kilometara sjeveroistočno od Atene, bit će u karanteni dva tjedna. Policiji koja čuva kamp bit će poslano pojačanje.

Grčka je bila glavna ulazna točka za više od milijun ljudi tijekom migrantskog vala 2015./2016. Diljem zemlje u migrantskim logorima i prihvatnim centrima živi ih oko 110.000, a 40.000 od tog broja u pretrpanim logorima na pet otoka.

Za sada nema zabilježenih slučajeva zaraze na otocima, no humanitarne udruge pozivaju Atenu da te ljude evakuira jer bi u slučaju izbijanja zaraze zbog teških uvjeta u logorima bilo “nemoguće” obuzdati širenje covida-19.

Prvi slučaj zaraze u Grčkoj zabilježen je krajem veljače. Od tada su potvrđena 1673 slučaja oboljenja. Do sada je umrlo je 68 ljudi.

(Agencije/Poslovnidnevnik.ba)

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)