Home / Vijesti / BiH / Šta da rade bh. građani u Njemačkoj kojima ističe viza?

Šta da rade bh. građani u Njemačkoj kojima ističe viza?

Lučiano Kaluža, generalni konzul BiH u Frankfurtu govorio o situaciji sa virusom korona u Njemačkoj te objasnio šta mogu uraditi bh. građani u toj zemlji ukoliko im ističe radna ili turistička viza.

Poruka je ista, putem medija i socijalnih mreža ja sam apelovao na naše državljane da ostaju u Njemačkoj. Glavni razlog je da sačuvamo zdravlje i živote ljudi u BiH, da smanjimo putovanja”, kazao je Kaluža za televiziju “N1” povodom poziva bh. državljanima širom Evrope da ne dolaze u BiH trenutno.

“Ono što mogu da poručim da ukoliko im se približi datum da ističe turistička ili radne viza da sejave u nadležni ured za strance. Ne smiju čekati da im prođe viza, moraju poslušati instrukcije njemačkih vlasti kako da se ponašaju”, dodao je on.

Kaluža je istakao da je razmatrano produženje rokova za vize povodom novonastale situacije.

“Može doći do pozitivne primjene propisa da se produže rokovi nakon isticanja viza. U Njemačkoj se situacija mijenja iz dana u dan. Do sada je 35 osoba umrlo od virusa”, kaže Kaluža i dodaje:

“Sigurno će biti radikalnih promjena unutar EU, moraju se poduzeti odrđeni koraci kako bi EU bila funkcionalnija što se tiče kriza”.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)