Home / Vijesti / BiH / Prijavite one koji krše samoizolaciju, jutros smo imali 18 slučajeva

Prijavite one koji krše samoizolaciju, jutros smo imali 18 slučajeva

Gost Dnevnika N1 bio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Osvrnuo se na situaciju na granici, opremljenost policije, kako sankcionirati one koji ne poštuju samoizolaciju, te kome ih prijaviti.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina kaže da stalno razmatraju situaciju na granicama, pa su tako, kaže, napravili iskorak da je granična policija svoj informacijski sustav prilagodila situaciji, ali i dodaje je da je bila riječ o velikom broju ljudi i da to ipak nije neka redovna situacija.

“Stalno donosimo odluke da bi se olakšao život građana pa i ovaj problem na granici”, rekao je.

Na pitanje jesu li policajci i putnici ovih dana bili izloženi zarazi, kaže da se provode mjere zaštite pa tako i na graničnim prijelazima kako bi se osigurali minimalni sanitarno higijenski uvjeti u svrhu smanjenja opasnosti od širenja zaraze.

Milina kaže da su od samog početka epidemije na granične prijelaze i u sve rodove policije poslali neophodnu zaštitnu opremu. “Imamo niz uputa, bile su i edukacije i vidite iz medijskih izvještaja da policajci koriste potrebnu zaštitnu opremu.”

Pojasnio je da novi sustav na granici funkcionira na način da putnici dobiju obrazac HZJZ-a, a u policijski informacijski sustav se registrira da se osoba mora pridržavati mjera samoizolacije.

“I sad u redovnom postupanju ako imamo osobu koja bi trebala biti u samoizolaciji policajac će vidjeti da se treba pridržavati samoizolacije. Provjeravamo sve dojave i jutros smo imali 18 osoba koje se nisu pridržavale mjera samoizolacije i imamo još nekoliko slučajeva tijekom dana.

Mi o tome obavještavamo sanitarne inspektore koji će provesti proceduru kažnjavanja”, rekao je i apelirao na sve da se drže uputa jer ako to ne rade onda nepotrebno opterećuju sustav.

Ako građani primjete da netko nije u samoizolaciji na brojeve 112 ili 192 mogu prijaviti sumnju.

Kaže i da na granicama sada nema većih gužvi što je rezultat mjera koje poduzima i Hrvatska i druge zemlje. “Radimo sve što se tiče prometnih tokova, puno je poziva naših državljana koji se vraćaju i stalno se koordinira i puno je poziva.”/N1/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)