Home / Vijesti / Svijet / NACIJA U ŠOKU! Čovjek doznao da je zaražen, a onda namjerno odlučio: ‘Idem širiti virus’

NACIJA U ŠOKU! Čovjek doznao da je zaražen, a onda namjerno odlučio: ‘Idem širiti virus’

Japanac zaražen koronavirusom počeo obilazio je lokalne barove, nadajući se da će proširiti opasnu bolest. Vijest je šokirala Japan, a vlasti su se ispričale zbog propusta.
Muškarac nije pokazivao simptome virusa, ali je preventivno testiran jer su njegovi roditelji bili zaraženi. Test je otkrio da ipak ima koronavirus COVID-19. Rečeno mu je da ode kući i tamo ostane dok se ne pronađu odgovarajući uvjeti za njegovu hospitalizaciju, piše Independent.
Muškarac nije poslušao zdravstvene vlasti već je počeo obilaziti kafiće u japanskom obalnom gradu Gamagoriju. Jednom članu obitelji rekao je: “Idem širiti virus”.
Najprije je uzeo taksi do jednog kafića, a kasnije se pješice zaputio i u drugi. Popio je nekoliko pića i dobro se najeo, a u napadu iskrenosti jednom je gostu priznao da ima koronavirus. Zabrinuti građanin tada je na tu činjenicu upozorio osoblje kafića, koje je smjesta pozvalo epidemiologe.
Ubrzo se pojavila policija u zaštitnim odijelima, no muškarca, navodno u kasnijim 50-im godinama života, više nije bilo na mjestu događaja. Sutradan je ustanovljeno da je ipak završio u karanteni, no stvorio je velike probleme kafićima u koje je išao. Osoblje je poslano na medicinska testiranja, a sav je prostor temeljito dezinficiran.
“Ne ide mi u glavu. Ne mogu riječima izraziti ljutnju koju osjećam zbog toga što je učinio”, rekao je jedan zaposlenik kafića novinarima.
Zbog svega se ispričao i gradonačelnik Toshiaki Suzuki.
“Žalosno je da se taj čovjek nije pridržavao uputa i otišao kući”, rekao je za Independent.

Independent/Poslovnidnevnik.ba

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)