Home / Vijesti / BiH / Dodik: Predloženi zakon o Ustavnom sudu BiH – dobra osnova

Dodik: Predloženi zakon o Ustavnom sudu BiH – dobra osnova

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH o udaljavanju stranih sudija, koji su partije vladajuće koalicije iz Republike Srpske zajedno sa HDZ-om predale u proceduru, dobra osnova za rješavanje problema.

“Vjerujemo da je taj prijedlog zakona dobra osnova da se razgovara i vjerujem da će se o tome razgovarati”, rekao je Dodik novinarima večeras u Doboju, gdje učestvuje na tribini “Odgovornost za budućnost”, koju organizuje dobojski SNSD.

Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH, poručio je da se u BiH ne može vjerovati međunarodnoj zajednici, OHR-u koji je ranije kršio Dejtonski sporazum sve s ciljem centralizacije BiH, oduzimajući vitalni interes i prava Republici Srpskoj.

On je dodao da to nastavlja Ustavni sud BiH, koji je politički i okupacioni sud, koji pokušava sve da razvlasti Republiku Srpsku.

Dodik je poručio da se prešla crvena linija što se tiče Ustavnog suda BiH i međunarodne zajednice.

“Zato smo donijeli mjere koje smo donijeli i one će funkcionisati. Vjerujem da u Republici Srpskoj imamo političko jedinstvo, mada čujemo u javnom diskursu svakakve priče”, naveo je Dodik.

On kaže da u aktima Narodne skupštine Republike Srspke nema ništa što je antidejtonski i da se samo traži da se utvrdi međuentitetska linija razgraničenja, da Ustavni sud BiH poništi svoju odluku i da stranci odu iz njega.

“Nikada neću isključiti mogućnost da Republika Srpska u skladu sa svojim pravima odredi svoj status. Naravno, nije sada trenutak i Republika Srpska nema nijednu mjeru koja je upućena separaciji, već želji saradnju”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da večeras iz Doboja kreće serija javnih tribina širom Srpske u želji da sa građanima podijele saznanja o aktuelnim temama.

On kaže da tribine nisu izborne kampanje, već tema koju su nametnule odluke Ustavnog suda BiH, da se s narodom mora uspostaviti veza i da mu je veoma važna podrška građana i njihovo povjerenje.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)