Home / EU / VOŽNJA U NJEMAČKOJ: Donosimo prekršaje koji vas mogu skupo koštati

VOŽNJA U NJEMAČKOJ: Donosimo prekršaje koji vas mogu skupo koštati

Donosimo prekršaje na cestama u Njemačkoj koji vas mogu stajati mnogo novca i / ili kaznenih bodova.

Flensburg

Postojeći sustav kaznenog bodovanja u Flensburgu koristi se za prekršaje u vožnji koji ugrožavaju sigurnost na cestama, a koji su u odnosu na težinu prekršaja, kažnjivi s 1, 2 ili 3 boda. Nakon što se prikupi 8 kaznenih bodova, možete reći ‘Tschüss’ svojoj vozačkoj dozvoli.

No bodovi za pojedinačna kršenja automatski istječu, bez obzira na nove unose, s različitim rokovima isteka, ovisno o ozbiljnosti kršenja:

1 bod traje 2,5 godine
2 boda traju 5 godina
3 boda traju 10 godina

Prebrza iIi prespora vožnja

Njemačka je poznata po tome što ima autocestu s neograničenom brzinom, ali, s oko 4.600 radara u cijeloj zemlji, prebrzu vožnju i dalje uzimaju ozbiljno kao prekršaj.

Neće na svakoj njemačkoj cesta biti jasno naznačena ograničenje brzine, a postoje određena pravila koja se od vozača očekuju. Na Landstraße (Državna cesta), na primjer, ograničenje brzine iznosi 100 km / h za automobile i 80 km / h za teretna vozila i automobile s prikolicom ispod 7,5 tona.

Ako izlazite s autoceste ili prilazite kraju državne ceste i vidite žuti znak Ortseingangschild (naziv grada), obavezno usporite do 50 km / h, gdje je opće ograničenje brzine unutar izgrađenih područja.

Ako ulazite u zonu od 30 km / h, budite oprezni na svakom raskrižju, jer ste dužni slijediti pravilo Rechts vor Links (desno prije lijevo) i propustiti promet (uključujući bicikle) koji dolaze s desne strane.

Visina novčane kazne koju ćete morati platiti za prekršaj prebrze vožnje ovisi o tome koliko ste prekoračili ograničenje brzine i jeste li bili unutar ili izvan izgrađenog područja. Općenito, nećete dobiti kazneni bod ako niste prešli 21 km / h prekoračenja ograničenja brzine. Potpuni pregled novčanih kazni brzine pogledajte OVDJE.

U Njemačkoj se također vozači mogu kazniti zbog sporog vožnje. Ako vozite tako sporo, bez valjanog razloga da ometate nesmetan protok prometa, moguća je kazna od 20 eura.

Alkohol i vožnja

Kao i u većini drugih europskih zemalja, granična vrijednost alkohola u krvi u Njemačkoj je 0,5 g / l, što je otprilike ekvivalent jednoj čaši vina ili jednom pivu, ovisno o BMI.

Ako vas uhvate u vožnji preko ograničenja, možete očekivati veliku novčanu kaznu od najmanje 500 eura i zabranu vožnje počevši od mjesec dana. Kazna, dužina zabrane i broj bodova povećavaju se s višom razinom alkohola u krvi ili ponavljanjem prekršaja.

Pijanstvo nije kažnjivo samo za volanom, nego i ako vas uhvate pri vožnji bicikla u jako pijanom stanju (preko 1,6 g / l), možete dobiti 3 boda , novčanu kaznu i biti prisiljeni na liječničku psihološku procjenu (MPU).

Parkiralište

Nakon što ste stigli na odredište, mogli biste pomisliti da se nalazite izvan zone opasnosti s novčanim kaznama ili bodovima. Ali ipak morate biti oprezni, jer parkiranje ili zaustavljanje na zabranjeni način može vas skupo stajati.

U velikim gradovima zone sa plaćenim ili ograničenim parkiranjem uobičajene su i uvijek bi trebale biti označene znakom. Ali ako ne znate što znakovi znače, možete biti u nevolji, jer neznanje nije izgovor. Za korisno objašnjenje svih oznaka za parkiranje na koje morate paziti pogledajte OVDJE

Većina novčanih kazni za zaustavljanje ili parkiranje kreće se između 10 i 30 eura i uključuje uobičajene prekršaje poput zaustavljanja u zabranjenim prostorima, u zweite Reihe (drugi red) i do pet metara prije ili nakon raskrižja.

Međutim, ako parkirate na takav način da blokirate ulaz ili izlaz, vaš automobil može biti uklonjen, što može stajati i do 200 eura.

Potpuni popis kršenja parkiranja i povezane troškove mogu se naći OVDJE.

Rechtsfahrgebot

Rechtsfahrgebot je posebno pravilo utvrđeno u stavku 2. Zakona o cestovnom prometu, koje kaže da se promet treba zadržati što je moguće više desno, kako bi se održao stalan protok prometa i kako bi se izbjegle nezgode.

Zahtjev za vožnju desno općenito se također odnosi na tri ili više traka autoceste, a automobilisti od toga mogu odstupati samo ako to opravdava gustoća prometa, što znači da možete voziti kroz srednji trak neprekidno ako na njemu ima desnih vozila. Ali neopravdana kontinuirana vožnja u lijevoj ili srednjoj traci može vas stajati od 80 eura i 1 kazneni bod u Flensburgu.

Posebna pravila za početnike

Ako položite vozački ispit u Njemačkoj, prve dvije godine djeluju kao probni rok ( Probezeit ), tijekom kojih su kazne strože i možete biti u opasnosti da vas vrate u autoškolu iskustvom ili gubitkom vozačke dozvole.

Pravilo Probezeit uvedeno je 1986. godine kao način da se pomogne u borbi protiv velikog broja nesreća u kojima je sudjelovala mladež od 18 do 25 godina.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Lijek za mršavljenje koji je izazvao buru oduševljenja stiže na kapaljku

Danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk lansirat će svoj iznimno popularan lijek za mršavljenje Wegovy u …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)