Home / EU / Raste broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj, građani masovno kupuju zaštitne maske

Raste broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj, građani masovno kupuju zaštitne maske

Četiri osobe u Njemačkoj zaražene su koronavirusom, svi iz iste tvrtke. Još 40 njihovih kolega je pod medicinskim nadzorom. Njihov poslodavac privremeno je zatvorio sjedište tvrtke, javlja DW.

Poslije prvog slučaja zaraze koronavirusom u Bavarskoj, potvrđena su još tri slučaja. Svih troje su povezani s prvim zabilježenim slučajem nove plućne bolesti u Njemačkoj, izjavio je glasnogovornik bavarskog Ministarstva zdravstva u Münchenu.

Tri novooboljela pacijenta također su zaposleni u tvrtci „Webasto” iz okruga Starnberg, gdje radi i prva zaražena osoba. „Troje novih pacijenata također je primljeno u minhensku kliniku Schwabing, gdje se nalaze u izolaciji i pod medicinskim nadzorom”, priopćilo je Ministarstvo. „Još nekoliko osoba koje su s njima bile u kontaktu trenutno je na promatranju.”

„Broj zaraženih može se još povećati”, izjavio je Martin Koch, šef Specijalnog odjela za infektologiju bavarskog Državnog zavoda za zdravlje i sigurnost hrane.

Zabrana putovanja

Automobilski dobavljač „Webasto” najavio je da će sjedište tvrtke u Gautingu, u Gornjoj Bavarskoj, do nedjelje biti zatvoreno. Zaposlenima je do tada zabranjeno putovati i po Njemačkoj i izvan nje. Istovremeno, zabrana za putovanja u Kinu važi dva tjedna.

Svih četvero zaraženih koronavirusom rade u sjedištu tvrtke koja ukupno zapošljava oko tisuću ljudi. Tvrtka je u bliskom kontaktu s vlastima i odluke donosi na osnovi preporuka instituta „Robert Koch”.

Muškarac koji je prvi obolio u Njemačkoj zarazio se 21. siječnja tijekom poslovnog treninga s kolegicom iz Kine. Ta žena je, kako se izvještava, 23. siječnja odletjela u Kinu, a 27. siječnja tvrtka je obaviještena da je ona oboljela.

Zbog straha od koronavirusa u Frankfurtu na Majni su zaštitne medicinske maske za disanje rasprodane u većini tamošnjih ljekarni, javlja Bild, kao i u Munchenu./poskok/

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)