Home / Vijesti / BiH / Turisti iz Kine mogu slobodno ući u BiH, Granična policija nema posebna uputstva

Turisti iz Kine mogu slobodno ući u BiH, Granična policija nema posebna uputstva

Granična policija Bosne i Hercegovine za sada nema posebnih uputa za postupanje u vezi sa mogućim dolaskom autobusa sa kineskim turistima u BiH, a koji su trenutno u Hrvatskoj.

Kako je za Klix kazala portparol GP BiH Franka Vican, ukoliko Ministarstvo bezbjednosti BiH ili Zavod za zdravstvo daju određene upute, Granična policija će odmah postupiti u skladu s njima.

Kako se saznaje, ukoliko autobus sa kineskim turistima iz Vuhana krene iz Hrvatske u BiH, a do Granične policije naše zemlje od nadležnih institucija ne stignu posebna uputstva o postupanju, Kinezi će ući na teritoriju u BiH po redovnim procedurama.

Kineski turisti iz Vuhana nakon Plitvičkih jezera i Dalmacije planiraju posjetiti BiH.

Podsjetimo, prema pisanju portala Index.hr, grupa kineskih turista iz Vuhana, grada u kojem su se u decembru pojavili prvi slučajevi oboljelih od koronavirusa, avionom je juče sletjela u Milanu, gdje su medicinski pregledani i nijedan nije imao simptome bolesti.

Nakon toga su se zaputili u Hrvatsku, gdje su obišli Plitvička jezera, a danas je planirano da posjete dijelove Dalmacije i uđu u BiH.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Zvanično: Iz ambasade Njemačke u BiH pojasnili šta je novo od 1. marta kada je u pitanju useljavanje

Novi zakon ne utiče na pravilo za zemlje Zapadnog Balkana za osobe koje nemaju visokoškolsko …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)