Home / EU / PROVJERITE IMATE LI OVU PERILICU ZA RUBLJE! Poznati proizvođač povlači ih čak pola milijuna zbog potencijalnog rizika od požara

PROVJERITE IMATE LI OVU PERILICU ZA RUBLJE! Poznati proizvođač povlači ih čak pola milijuna zbog potencijalnog rizika od požara

Svi kupci koji imaju rizičan proizvod od siječnja iduće godine mogu ga zamijeniti bez ikakve naknade.

Zbog potencijalnog rizika od požara, pola milijuna perilica rublja povučeno je s tržišta Velike Britanije. Njihov proizvođač je Whirpool, a na čak 519.000 perilica, prodanih između listopada 2014. i veljače 2018. godine, pronađena je tvornička pogreška, javlja Independent.

Kod tih uređaja otkriveno je kako dolazi do blokade vrata, odnosno poklopca, zbog kojeg može doći pregrijavanja, a nerijetko i do zapaljenja.

‘Osigurač možda neće ugasiti sustav’

“Kad se aktiviraju grijači u perilici, oni za sobom povlače i automatsko zaključavanje vrata. U rijetkim slučajevima, može doći do povezanog kvara gdje osigurač neće izgasiti cijeli sustav, već može doći do požara”, poručili su iz Whirlpoola.

Upozorili su i ostale europske potrošače da putem besplatne službe za korisnike uz navođenje broja modela i serijskog broja uređaja provjere ispravnost svojih perilica, ali i ostalih proizvoda te kompanije.

Svi kupci koji imaju rizičan proizvod od siječnja iduće godine mogu ga zamijeniti bez ikakve naknade./dnevno/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)