Home / After Work / Pecivo na koje ćete se navući – Arapski hljeb od griza

Pecivo na koje ćete se navući – Arapski hljeb od griza

  • 500 griza,
  • 30 g kvasca,
  • 2 kašike brašna,
  • pola šolje maslinovog ulja,
  • pola kašičice soli,
  • 1 žumance,
  • voda

Priprema:

U dubokoj posudi pomješati griz, brašno i kvasac pomješan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodajeti vodu i zamjesiti elastično tjesto.

Mjesiti jako desetak minuta, nakon toga podjeliti na dva ili četiri dijela, koliki hoćete da budu hljepčići.

Loptice tjesta razvući u okrugle hljepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.

Nakon što narastu, premazati žumancetom pomješanim sa malo vode ili mlijeka i peći u jako ugrijanoj rerni.
Provjeriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle.
Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomjerno svuda. Pečene hljepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople. Prijatno!

Poslovnidnevnik.ba

 

 

 

Komentari

komentari

Check Also

Iz SZO objasnili da li godišnja doba utiču na virus korona

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pojasnila je da se čini da godišnja doba ne utiču na …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)