Home / Vijesti / BiH / POSAO U NJEMAČKOJ: Objavljena karta na kojoj se vidi gdje se odmah može dobiti posao – otkrili su i u kojim zanimanjima

POSAO U NJEMAČKOJ: Objavljena karta na kojoj se vidi gdje se odmah može dobiti posao – otkrili su i u kojim zanimanjima

Na službenoj stranici njemačke Savezne vlade objavljena je karta Njemačke na kojoj je kroz ilustraciju pojašnjeno na kojim područjima i u kojim saveznim njemačkim državama su najpotrebniji kvalificirani radnici.

U saveznim državama koje su označene crvenom bojom, radnici su najpotrebniji. Prema onome što piše na stranici Bundestaga, najveći broj radnika traži se iz tehnike, zanatstva, njegovatelji, medicinske sestre…

Prema pisanju njemačkih medija, Zakon o imigraciji kvalificiranih radnika koji bi trebao stupiti na snagu 1. ožujka 2020. godine ima za cilj olakšavanje dolaska u Njemačku kvalificiranim radnicima iz zemalja koje nisu članice EU-a.

Njemačka Savezna vlada dogovorila se sa saveznim državama, poslovnim udruženjima i sindikatima o konkretnim koracima koje treba poduzeti protiv nedostatka kvalificiranih radnika u toj zemlji.

Ubrzat će se procedure izdavanja viza i priznavanja istih. Također, stručnjaci i njihova rodbina koji dolaze u Njemačku trebali bi dobiti veću podršku tvrtki i agencija u traženju smještaja.

Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je i potpuno iskorištavanje domaćeg radnog potencijala.

“Imamo razne mjere i zakone koji svim ljudima u Njemačkoj pružaju priliku da rade i da zarađuju. Poboljšat ćemo mogućnosti usklađivanja obitelji i posla radi zapošljavanja žena”, rekla je kancelarka.

Prema posljednjim istraživanjima, više od 50 posto tvrtki ističe nedostatak kvalificiranih radnika kao najveći poslovni rizik.

Više informacija na ovu temu mogu se pronaći na stranici njemačke Savezne vlade OVDJE

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)