Home / Vijesti / BiH / Veliko srce Bosanca: Mesar iz Brčkog organizirao roštilj za migrante u Tuzli

Veliko srce Bosanca: Mesar iz Brčkog organizirao roštilj za migrante u Tuzli

Hiljade migranata, promrzlih, gladnih i žednih, proteklih sedmica luta Bosnom i Hercegovinom, u nadi da će ostvariti svoje želje za nekim drugim, boljim životom.

Nažalost, s decembrom je stigla i oštrija zima, hrane je sve manje, te kako migranti, kažu, ne znaju šta je teže. Pronaći hranu ili se ugrijati.

I dok mnogi okrenu glavu kad vide ove ljude na ulici, u plećima pojedinaca još uvijek kuca ono bosansko, ponosno i humano srce dobročinitelja.

Mevludin Šehić (Medeni), mesar iz Brčkog jedan je od ovih potonjih.

U tišini je, bez velike pompe, spakovao kutije s ćevapima, somunima i zaputio se put Tuzle, gdje je migrante odlučio počastiti roštiljem.

Na sreću, događaj je ovjekovječen snimkom na Facebooku na kojem se vidi kako ova ljudska veličina, gospodin Mevludin Šehić s velikim elanom i raspoloženjem hrani migrante svježim i vrućim ćevapima.

Kako nam je otkrio, kako je Facebook video išao “live” (uživo), već dok su hranili migrante, Mevludinu se javilo nekoliko osoba koji su se željeli uključiti u humani gest, kako iz Tuzle tako i iz inostranstva, pa se “Medenih roštilja” može ubrzo još očekivati.

Šta reći osim da poželimo Mevludinu još veći uspjeh u poslu i da njegova mesnica vječno nosi orden humanosti i poštenja.

Gepostet von Mevludin Sehic Medeni am Samstag, 7. Dezember 2019

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Od danas u Njemačkoj obavezno testiranje svih povratnika iz rizičnih područja

NJEMAČKA od subote uvodi obvezu testiranja na covid-19 za sve putnike koji se vraćaju iz …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)