Home / Vijesti / BiH / Slovenačku granicu ove godine pokušalo preći oko 14.000 migranata

Slovenačku granicu ove godine pokušalo preći oko 14.000 migranata

Slovenačka policija je za 10 mjeseci ove godine zabilježila 14.066 ilegalnih ulazaka u zemlju, što je 72 odsto više nego lani, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije.

Najveći broj ilegalnih migranata u Sloveniji potiče iz Alžira – njih 1.752, na drugom mjestu je 1.519 migranta iz Avganistana, zatim slijede državljani Bangladeša, Sirije i Irana.

Sloveniji su u 10 mjeseci vraćena 553 migranta iz drugih država koji su prije toga boravili u Sloveniji, među njima najviše iz Italije i Austrije, ali i 25 iz Hrvatske.

Slovenački organi su u 10 mjeseci u Hrvatsku vratili 9.653 migranta, što je veliko povećanje u odnosu na 3.906 koliko ih je slovenačka policija predala hrvatskim kolegama u istom periodu lani.

Za deset mjeseci ove godine u Sloveniji je 3.350 migranata podnijelo zahtjev za azil, a u istom periodu prošle godine to je učinilo njih 2.875, prenose “Vijesti.ba”.

Slovenija je od januara do novembra prošle godine priznala status međunarodne zaštite za 102 migranta, dok je ove godine taj broj je pao na 62.

U centrima za migrante sa priznatim statusom zaštite u Sloveniji je trenutno 335 ljudi.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

TRUMP-Cijelo vrijeme se borim protiv zlobnih ljudi i duboke države

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da se sve vrijeme bori protiv “duboke države” koju, …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)