Home / Najave / Vanredno stanje na Floridi: Čeka se udar jakog uragana

Vanredno stanje na Floridi: Čeka se udar jakog uragana

Predsjednik SAD Donald Tramp proglasio je juče vanredno stanje na Floridi, gdje se u naredna dva dana očekuje udar uragana “Dorijan”.

Tramp je ovom odlukom odobrio federalnim agencijama da pruže odgovarajuću pomoć u provođenju vanrednih mjera na Floridi da bi se pomoglo lokalnom stanovništvu, saopštila je Bijela kuća, prenio je “Sputnjik”.

Nacionalni centar za uragane ranije je objavio upozorenja za sjeverozapadni dio Bahama, gdje se dolazak “Dorijana” očekuje u nedjelju, 1. septembra, kao oluja treće kategorije.

Uragan bi potom mogao da pojača intenzitet na oluju četvrte kategorije i zahvati Floridu u ponedjeljak, 2. septembra.

Guverner Floride Ron Desantis već je proglasio vanredno stanje i pozvao građane da naprave zalihe hrane i vode za najmanje sedam dana.

Takođe, pokušavaju zaštititi sistem snabdijevanja strujom. Najmanje devet univerziteta je zatvorilo svoje kampuse ususret Dorianu te će ostati zatvoreni do utorka.

Najjači uragan od 1992. godine

Ako udari u obalu Floride kao uragan četvrte kategorije, biće to najjači uragan koji je pogodio Floridu još od davne 1992. godine, kada ju je pogodio uragan Endrju, javlja CNN.

Tada je klasifikovan kao uragan četvrte kategorije. Ipak, 2005. je njegova klasifikacija promijenjena te je postao uragan pete kategorije.

Tokom njega je poginulo 26 ljudi.

Poslovnidnevnik.ba

 

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)