Home / Vijesti / BiH / Dragan Mektić: Maske su potpuno pale, SNSD gura Republiku Srpsku u NATO

Dragan Mektić: Maske su potpuno pale, SNSD gura Republiku Srpsku u NATO

Jasno je poznato da i ovih devet mjeseci od kako smo mi u ovoj vrsti tehničkog mandata nismo pristajali na bilo kakve razgovore, pa čak ni na stavljanje na dnevni red godišnjeg akcionog plana, smatra on.

Staša Košarac i SNSD generalno na čelu sa Miloradom Dodikom pokušava da izmanipuliše i po zna koji put prevari cjelokupan srpski narod samo zbog toga što su nezajažljivi u činjenici da dođu do vlasti i novih resursa koje bi mogli da crpe, odnosno da nastave da pljačkaju, rekao je za BN TV ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

To je pokušaj istorijske prevare srpskog naroda. To je direktan udar na teritorijalni i ustavni integritet Republike Srpske zbog toga što uvlače Republike Srpsku u evroatlantske, odnosno NATO integracije na jedan manipulatorski i perfidan način. Dakle, to je jedna neviđena izdaja koju oni ponovo pripremaju. Očigledno da Milorad Dodik to prećutkuje, a Staša Košarac pokušava da zataška jednu takvu činjenicu prebacujući odgovornost na Srpsku demokratsku stranku i Mirka Šarovića.

Jasno je poznato da i ovih devet mjeseci od kako smo mi u ovoj vrsti tehničkog mandata nismo pristajali na bilo kakve razgovore, pa čak ni na stavljanje na dnevni red godišnjeg akcionog plana. Dakle, s obzirom na činjenicu i na način kako bi se dočepali vlasti oni su kamuflirali jedan takav sporazum, napravili ga nejasnim da bi na takav način zbunili, izmanipulisali srpski narod i uvukli Republiku Srpsku u NATO integracije. To je samo potvrdilo još jednu činjenicu da je to njihov kontinuitet još od 2006. godine, odnosno 2009. godine kad je Nebojša Radmanović potpisao kao predsjedavajući predsjedništva BiH, odluku o pristupanju BiH NATO-u”, podsjeća Mektić.

Srpska demokratska stranka, Mirko Šarović, kao njen predsjednik i svi mi ćemo se sigurno suprotstaviti takvim inicijativama, jer naš je vječiti stav bio da ćemo u okviru NATO integracija pratiti isključivo put Srbije i u tome ćemo ostati dosljedni i nećemo dozvoliti da na jedan takav prevarantski način ova vlast i Milorad Dodik zajedno sa Čovićem i Izetbegovićem Republiku Srpsku uvuku i dovedu pred svršen čin kako bi upitna bila uopšte sama činjenica i Republika Srpska kao dejtonska tvorevina u okviru BiH”, jasan je Mektić, prenosi BN.

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Domoroci Amazonije: Daće posljednju kap krvi da spasu šumu

Dok požari bjesne u Amazoniji, pripadnici autohtonog brazilskog plemena Mura zavjetovali su se da će …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)