Home / After Work / Šeik Muhamed i odbjegla princeza Haja po prvi put se službeno oglasili oko pitanja razvoda i djece

Šeik Muhamed i odbjegla princeza Haja po prvi put se službeno oglasili oko pitanja razvoda i djece

Veliki skandal koji trese arapski svijet uskoro će dobiti sudski epilog. Pred odbjeglom princezom Hajom i šeikom Muhamedom bin Rašidom al Maktumom je saslušanje u londonskoj sudnici, zakazano za zadnje dane srpnja, a po prvi put, otkako je u javnost dospijela priča o njezinom bijegu iz Dubaija, službenim priopćenjem oglasili su se i sami akteri priče.

Predstojeća bitka u sudnici između princeze Haje i njezina supruga, šeika Muhameda, vladara Dubaija, zapravo je spor oko dobrobiti njihove djece, a ne razvoda ili financija, stoji u službenom priopćenju.

Princeza Haja i šeik Muhamed izdali su službeno priopćenje preko Visokog suda u Londonu potvrđujući pravna pitanja koja su uključena u predmet. Dvodnevna rasprava održat će se 30. i 31. srpnja u obiteljskom odjelu suda, a saslušanje se odnosi isključivo na njihovo dvoje djece.

U priopćenju objavljenom nakon privatnog saslušanja pred Sir Andrewom McFarlaneom, predsjednikom obiteljskog odjela, rečeno je: ‘Ovi postupci se odnose na dobrobit dvoje djece iz njihovog braka, a ne na razvod ili financije.

To znači da bitka za skrbništvo počinje, a u priopćenju se navodi da će saslušanje ‘rješavati pitanja vezana za način na koji će se pristupiti konačnom saslušanju u kojem će se utvrđivati pitanja skrbništva’.

Nagađa se da slijedi jedna od najskupljih, a vjerojatno i najtežih sudskih bitki gdje će i otac i majka iskoristiti sve moguće pravne začkoljice da upravo on ili ona dobiju puno skrbništvo nad djecom.

Dobije li kojim slučajem šeik skrbništvo nad djecom, velike su šanse princeza Haja više nikad ne vidi svoju djecu. Upravo zbog toga, na sudu bi mogli isplivati dosad nepoznati detalji od šeikovom odnosu prema djeci, posebno kćerkama iz svojih drugih brakova, koje su nakon pokušaja bijega bile zatvorene i o čijim se sudbinama zna malo ili nimalo Milijarder Muhameda bin Rašida al Maktuma, 70, potpredsjednik je i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija. Princeza Haja Bint Al Hussein, 45, kći je bivšeg jordanskog kralja Huseina i polusestra aktualnog jordanskog kralja Abdullaha II. Ona je šesta supruga šeika Muhameda i u braku su od 2004.

Princeza Haja Al Hussein nakon bijega iz Dubaija zatražila je prvo politički azil u Njemačkoj, budući da joj je, kažu, u bijegu pomogao upravo njemački diplomat, nakon čega se skrasila u Londonu, gdje posjeduje kuću vrijednu 85 milijuna funti, koja se nalazi u blizini Kensingtonske palače.

Svoje djetinjstvo Haja je provela u privatnim školama u Velikoj Britaniji, a diplomirala je filozofiju, političke znanosti i ekonomiju na Oxfordu. Radila je za Međunarodni olimpijski odbor, a bila je i ambasador dobre volje za Ujedinjene narode za njihov Svjetski program za hranu.

Šeik je za parnicu angažirao Helen Ward, koja je bila odvjetnica Guy Ritchiju, kada se rastavljao od Madonne, kao i prvom čovjeku Formule 1, Berniju Ecclestoneu u rastavi od Slavice.

Princeza Haja angažirala je Fionu Shackleton, članicu Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva, čiji je nadimak, zbog šarma i odlučnosti, ‘čelična magnolija’. Njezini su klijenti bili princ Charles, u razvodu od Diane, te princ Andrew, kada se rastao od Sarah Ferguson. Zastupala je i Paula McCartneyja, koji se 2008. godine rastao od Heather Mills, a koja je u naletu bijesa, tijekom procesa, na Fionu Shackleton bacila čašu s vodom. Mills je nakon razvoda umjesto s traženih 125 milijuna funti, dobila tek 24 milijuna./tportal/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)