Home / Vijesti / BiH / Državljanka BiH među 16 uhapšenih dilera u akciji Evropola

Državljanka BiH među 16 uhapšenih dilera u akciji Evropola

Državljanka BiH Nevenka Čuturić nalazi se među 16 dilera uhapšenih u velikoj akciji Evropola usmjerenoj na suzbijanje krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Aziju.

Od 16 uhapšenih, 11 je privedeno u Hrvatskoj, Srbiji, Češkoj i Švajcarskoj, a pet u Hong Kongu. Zaplijenjeno je 600 kilograma kokaina u Švajcarskoj i 421 u Hong Kongu.

Naredba o provođenju istrage protiv Majkla Dokovića, državljanina Crne Gore, Dražena Letića, državljanina Srbije i Hrvatske, i Nevenke Čuturić donesena je 13. jula.

Letić i Čuturić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega im je određen pritvor, a Doković uhapšen u Švajcarskoj i sudija Kantona Bazel odredio mu je pritvor.

U Hrvatskoj, Češkoj, Srbiji, Sloveniji i Švacarskoj zaplijenjeno je dva miliona evra u gotovini i skupocjeni predmeti vrijednosti veće od milion evra, među kojima i visoko kvalitetni satovi i vozila, navodi “Avaz”.

Evropska policijska agencija saopštila da je međunarodnom operacijom nazvanom “Familija” razbijen balkanski kriminalni lanac koji je privatnim avionima prebacivao kokain iz Južne Amerike u Evropu, a potom brodovima za Hong Kong i Makao.

U akciji su uz Hrvatsku, koja je koordinisala akcijom, učestvovala policija Srbije, Češke, Slovenije, Francuske, Italije i Hong Konga.

Hrvatski MUP je naveo da je akcija počela krajem 2017. godine i da je bila dio šire evropske strategije protiv zapadno-balkanske mreže organizovanog kriminala, takozvanog Balkanskog kartela.

Oni su za krijumčarenja angažovali i stjuardese, a i ispituje se da li su pojedini piloti učestvovali u švercu./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)