Home / Vijesti / BiH / Federalni parlament usvoji rebalans budžeta za 2019.

Federalni parlament usvoji rebalans budžeta za 2019.

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ usvojili su danas rebalans ovogodišnjeg entitetskog budžeta od 2.701.845.731 KM, koji je veći za 48 miliona KM u odnosu na planirani budžetski iznos.

Rebalans budžeta usvojen je sa 52 glasa “za”, 17 “protiv” i četiri “uzdržana”, a prihvaćen je i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju budžeta.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je u obrazloženju poslanicima rekao da je glavni razlog za donošenje rebalansa primjena zakona o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica za šta je u ovoj godini potrebno obezbijediti 25 miliona KM, koja ovogodišnjim budžetom FBiH nisu bila planirana.

Rebelans je izrađen u skladu sa Zakonom o budžetima u FBiH, Zakonom o izvršenju budžeta FBiH za ovu godinu i revidiranim projekcijama prihoda.

Na današnjoj sjednici poslanici su sa 73 glasa “za” prihvatili Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članovima njihovih porodica.

Da bi danas izglasani zakonski akti stupili na snagu neophodno je da ih u četvrtak, 18. jula, potvrdi Dom naroda Parlamenta FBiH. /NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Stanarine u nekim velikim njemačkim gradovima počele padati, München najskuplji

Stanarine za iznajmljene stanove u većim njemačkim gradovima su u posljednjem kvartalu prošle godine prestale …

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)