Home / Vijesti / BiH / David Dragičević kao vrstan haker je ušao u račun firme na kojem su bili ogromni iznosi para

David Dragičević kao vrstan haker je ušao u račun firme na kojem su bili ogromni iznosi para

Čije su pare, taj stoji iza zločina i uvjeren sam da tu nema dileme – kaže Tomić.

Advokat Duško Tomić potvrdio je za „Novosti“ da će, u srijedu, glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva u Banjaluci, Želimiru Lepiru, svjedočiti šta zna o mogućem motivu ubistva mladića Banjalučanina Davida Dragičevića.

Tomić kaže da ima saznanja da je „David, kao vrstan haker, ušao u račun jedne firme na kojem su bili ogromni iznosi para i da je zato došao u nevolju“.

– Čije su pare, taj stoji iza zločina i uvjeren sam da tu nema dileme – kaže Tomić.

– To sam, pred mojim saradnikom Zlatkom Subotićem, koji je prije nekoliko dana svjedočio na te okolnosti policiji u Banjaluci, predočio Davidovom ocu, Davoru Dragičeviću.

Davor mi je rekao da je David, po otkriću tog novca, račun zaštitio sa šest šifri. Na moje riječi da David, kad se našao u nevolji, možda nije mogao da se sjeti šifri, njegov otac mi je rekao da je mogao, ali nije htio. Zbog toga je, eto, po mom dubokom mišljenju, platio glavom.

Tomić kaže da je američki FBI tražio od Okružnog tužilaštva u Banjaluci da dobiju laptop, koji je koristio nesretni mladić, ali pod uslovom da roditelji potpišu saglasnost za ulazak u privatnost. Međutim, kako kaže Tomić, koji je u to vrijeme bio punomoćnik Davidovog i oca i majke, predaja laptopa i potpis saglasnosti za ulazak u privatnost su izostali. Zašto? To je, kako dodaje, pitanje za Davora Dragičevića.

Davor mi je, pred svjedokom Subotićem, takođe, rekao da, „ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu, pripadaju njemu“. Nisam se složio sa njim, objašnjavajući da u tome ne mogu da učestvujem. Pitao me je jesam li ja njegov ili nečiji drugi advokat. Pokušao sam mu da objasnim da pravni zastupnik nema pravo da laže, da krije istinu, jer postaje krivično odgovoran, za razliku od branioca okrivljenog, ali to Davor nije htio da shvati.Oko toga smo se razišli. Meni je bilo i ostalo važno da se istina utvrdi i zato sam spreman da svedočim, i kao pravnik, i kao čovjek, i kao otac – kaže Tomić.

Sramno je, kaže Tomić, što su mu, nedavno, u Sarajevu „Davorove pristalice“, skandirale da je lažov, „a baš on sve čini za istinu“.

Ne bi bilo dobro da lažem, pa da me hvale, jer su to ćorava posla – kaže Tomić, vjerujući da se bliži dan kad će, van razumne sumnje, biti ustanovljeno ko je odgovoran za smrt Davida Dragičevića i kakvi su motivi bili./OSLOBOĐENJE PORTAL/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

Fadil Novalić i Tijana Ajfon istovremeno na sudu BiH

Sinoć održano maratonsko ročište u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu nazvanom “Fadil Novalić i …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)