Home / EU / Veliki požar izbio u fabrici “Fragmat” u Sloveniji.

Veliki požar izbio u fabrici “Fragmat” u Sloveniji.

Veliki požar koji je izbio sinoć gasi više od 250 vatrogasaca .Vatrogasci koji se  bore  s ogromnim požarom koji je zahvatio pogone tvornice Fragmat u mjestu Podskrajnik pored gradića Cerknice u okolici Ljubljane.

 

Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom izolacijskog materijala, a s obzirom na veliki stup dima koji se izdiže iznad požarišta i opasnosti od eksplozija, lokalne vlasti su svim mještanima u nekoliko sela u blizini tvornice naredili da ne izlaze iz kuća te da zatvore prozore.

Na više cesta su postavljene blokade, a zbog sigurnosnih je razloga evakuirana jedna benzinska postaja.

Kako javlja 24ur. prva dojava o požaru stigla je oko 20.15h, a prema tvornici je odmah upućen veći broj vatrogasaca. Na snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama čuju se detonacije.

Policija je zbog sigurnosti blokirala šire područje. Ljudima koji žive u blizini ponovno savjetujemo da zatvore prozore i da se ne zadržavaju na otvorenom kao i da se nipošto ne približavaju požarištu, stoji u priopćenju ljubljanske policijske uprave.

Na teren su stigli i ljudi iz slovenske Agencije za okoliš, Nacionalnog instituta za javno zdravstvo, a stigla su i dva mobilna laboratorija kako bi se utvrdilo kolika opasnost prijeti od eventualnih otrovnih kemikalija.

Još ćemo vidjeti treba li uvoditi kakve dodatne mjere, ali učinili smo ono što se prvo mora obaviti u ovakvim situacijama, a to je da pozovemo ljude da ostanu u kućama. Moramo vidjeti s odgovornim ljudima u tvrtki što točno imaju u pogonima kako bismo znali kakve su dodatne mjere potrebne. U ovom trenutku nitko ne zna što nas očekuje, rekao je ravnatelj slovenske Civilne zaštite Srečko Šestan.

U međuvremenu je stigla informacija da je u kasnim večernjim satima vatra stavljena pod nadzor, a po prvim podacima, iz zasad nejasnih razloga buknuo je jedan od glavnih strojeva u proizvodnom pogonu. Vatra se proširila i zahvatila uskladišteni stiropor. Ozlijeđenih, po dosadašnjim podacima, nije bilo./NN/

Poslovnidnevnik.ba

 

Komentari

komentari

Check Also

BiH firma upala u “svoj” objekt na Hvaru

Predstavnici privatizirane Tvornice čarapa Ključ iz Sarajeva ovih dana provalili su u zgradu u središtu …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

New to site? Create an Account


Login

Lost password? (close)

Already have an account? Login


Signup

(close)